Готуємося до зими: закриваємо абрикосовий компот

Солодкий компот з абрикосів точно сподобається вашій рідним і близьким.

Складові:

  • Абрикоси – 500 грам
  • Цукор – 300 грам
  • Вода – 1.7 літра

Абрикоси досить примхливий фрукт. Саме тому вибирати потрібно щільні і без будь-яких пошкоджень. Але при цьому важливо, щоб вони були стиглими, інакше напій може гірчити.

Обережно промиваємо їх під проточною водою. Робимо це так, щоб випадково не пошкодити шкірку. Тепер залишаємо їх стекти і просохнути.

Тим часом перейдемо до підготовки банок. Їх необхідно простерилізувати. Це можна зробити в духовці або на пару. Кришки так само потрібно прокип’ятити.

Як тільки банки охолонуть, починаємо заповнювати їх абрикосами. Фрукти повинні займати 1/3 від всього об’єму. Кип’ятимо воду і починаємо заливати в банки. Робити це потрібно повільно і обережно, щоб скло не лопнуло. Накриваємо кришками і залишаємо настоятися на 20 хвилин.

Готуємося до зими: закриваємо абрикосовий компот

Потім зливаємо всю воду в каструлю. Важливо, щоб туди не потрапили самі абрикоси. Всипаємо в злиту воду цукор і ставимо на вогонь. Сироп повинен закипіти, а весь цукор розчинитися.

Заливаємо рідиною абрикоси в банках. Закручуємо компот, перевертаємо догори дном, накриваємо ковдрою, яка буде зберігати тепло і залишаємо в такому стані поки банки не охолонуть остаточно.

Готуємося до зими: закриваємо абрикосовий компот

Rating
( No ratings yet )
Loading...