Готуємо замість звичайних котлет. Відмінна ідея для ситного обіду або вечері

Знаєте у кожної господині повинен бути такий рецепт, в якому вона буде впевнена. Так би мовити коронка. Цей, як раз з такої серії. Пропонуємо приготувати – не звичайні котлети, а відразу з гарніром і соусом.

Вам буде потрібно:

  • Фаршу – 500 гр (яловичого)
  • Спецій – за смаком
  • Цибулі – 1 шт (велика).
  • Манної крупи – 0,5 ст.л.
  • Петрушки – невеликий пучок

Гарнір:

  • Картоплі – 500 гр
  • До неї спеції – 0,5 ч.л. копчена паприка + 0,5 ч.л. сушений часник + трохи соняшникової олії
  • Болгарського перцю -200 гр
  • Часнику – 3-5 зуб

Заливка:

  • Води гарячої – 300 гр
  • Томатної пасти – 1 ст.л.
  • Цукру – 1 ч.л.
  • Солі – 1/3 ч.л. або за смаком

Як приготувати:

Максимально дрібно нарізаємо цибулину і петрушку. Змішуємо з фаршем і додаємо манку і спеції.

Фарш добре вимішуємо і відбиваємо. Просто піднімаємо його над мискою і кидаємо в неї назад, і так десь раз десять. Тоді котлетки виходять соковитіші і добре тримають форму.

Картоплю очищаємо і нарізаємо на великі часточки. І змішуємо її зі спеціями і олією.

Форму змішуємо олією.

З фаршу формуємо довгасті котлетки і викладаємо у форму через невелику відстань. Між ними викладаємо картопляні дольки.

Ставимо в духовку на 20 хвилин при 200 градусах, щоб м’ясо і картопля підрум’янилися і як би скоринкою схопилися.

Поки страва запікається приготуємо соус.

Болгарський перець нарізаємо довгастими смужками. У мисці змішуємо гарячу воду, томатну пасту, сіль і цукор. Перемішуємо.

Дістаємо страву. Розкладаємо зверху подрібнений часник, болгарський перець і рівномірно заливаємо соусом.

Повертаємо все в духовку на 25 хвилин.

Ситний обід або вечеря готовий! Швидко і просто.

Готуємо замість звичайних котлет. Відмінна ідея для ситного обіду або вечері

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...