Готуємо ліниві голубці як котлети. Часу йде менше, але на смак все так само соковито

Ледачі голубці добрі всім, крім того, що дуже часто вони виходять всередині сухуваті. Виправимо цей момент і внесемо в рецепт коригування: ми їх приготуємо в 2 етапи. Спочатку поставимо їх в духовку, а потім приготуємо в підливі з цибулі та моркви.

Капусти і фаршу у нас приблизно порівну. Шаткуємо 400 грамів капусти і додаємо половину чайної ложки солі. Помнути трохи для того, щоб капуста стала м’якша і дала сік.

Готуємо ліниві голубці як котлети. Часу йде менше, але на смак все так само соковито

Додаємо до капусти 1 подрібнену цибулину. Її можна додатково обшпарити водою, щоб прибрати з цибулі гіркоту. Слідом йде фарш – 400 грамів на ваш смак.

Готуємо ліниві голубці як котлети. Часу йде менше, але на смак все так само соковито

За ним слідом відправляємо 1 яйце, спеції за смаком і 2 столові ложки вівсяних пластівців, які ми попередньо змелюємо в блендері. Як альтернативу, можна використовувати борошно або манку, але буде важче.

Готуємо ліниві голубці як котлети. Часу йде менше, але на смак все так само соковито

Формуємо з фаршу голубці-котлетки і заповнюємо ними форму для запікання, яку змастимо оливковою олією. Ставимо в духовку на 30 хвилин на 180 градусів.

Готуємо ліниві голубці як котлети. Часу йде менше, але на смак все так само соковито

Поки голубці готуються, займемося підливою. Подрібнюємо 1-2 цибулини і починаємо обсмажувати в олії в сковорідці з високим бортом. Як тільки цибуля стала прозорою, кладемо сюди ж 1 натерту моркву і 200 грамів томатної пасти. Далі спеції за смаком і перемішуємо. У такому вигляді тушкуємо на слабкому вогні приблизно 7-10 хвилин: цей час потрібен для розм’якшення моркви.

Готуємо ліниві голубці як котлети. Часу йде менше, але на смак все так само соковито

До цього моменту голубці випеклися. Перекладаємо їх на сковорідку, присипаємо морквою з підливи, вливаємо 1 склянку теплої води і тушкуємо під кришкою ще 10 хвилин.

Готуємо ліниві голубці як котлети. Часу йде менше, але на смак все так само соковито

Готова страва виходить на рідкість смачною і соковитою. Капуста дала сік зсередини, а підлива не дає підсохнути зовнішній частини. Ідеально!

Готуємо ліниві голубці як котлети. Часу йде менше, але на смак все так само соковито

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...