Готуємо гору солодких млинців без довгого смаження на сковороді: рецепт ледачих млинців

Ледачі фінські млинці (Pannukakku) готуються швидко і просто. Їх не потрібно смажити в сковороді і стояти над ними цілу годину. Вони виходять неймовірно смачними, з насиченим вершковим ароматом.

Для цілої гори ароматних і апетитних млинців підготуємо продукти за списком:

  • 750 мл молока;
  • 250 г борошна;
  • 3 яйця;
  • 100 г цукру;
  • 0,5 чайної ложки солі;
  • 100 г вершкового масла;
  • 1 чайна ложка розпушувача;
  • улюблене варення або згущене молоко для подачі.

У теплу молочко додаємо сіль і цукор. Борошно змішати з розпушувачем, вливаємо туди трохи молока і перетираємо тісто, щоб не було грудочок. Коли густе тісто стало однорідним, потихеньку вливаємо в нього молоко, що залишилося, додаємо збиті яйця і в самому кінці – розтоплене на повільному вогні вершкове масло. Все добре перемішуємо і відставляємо тісто в сторонку хвилин на 15.

Готуємо гору солодких млинців без довгого смаження на сковороді: рецепт ледачих млинців

В цей час розігріваємо духовку до 180 градусів. Деко застилаємо папером, щоб він виходив за краї, і виливаємо на нього наше рідке тісто. Випікаємо наш млинець хвилин 35-40 (потрібно дивитися за кольором). Не лякайтеся, якщо побачите бульбашки. Так і має бути. Коли млинець готовий, можна його нарізати порційними шматочками, додати варення, сирну начинку або згущене молоко.

Готуємо гору солодких млинців без довгого смаження на сковороді: рецепт ледачих млинців

Готуємо гору солодких млинців без довгого смаження на сковороді: рецепт ледачих млинців

Ледачі млинці готові! А ми навіть не втомилися. Приємного вам апетиту!

Rating
( No ratings yet )
Loading...