Готуємо домашній сир з кефіру: виходить ніжний кремовий продукт

Простий метод приготування сиру з кисломолочного напою. Сир, приготований з кефіру в домашніх умовах, – це смачно, економічно і корисно. Пропонуємо приготувати натуральний продукт без консервантів, барвників та інших хімічних добавок, які останнім часом стали майже обов’язковою складовою магазинного сиру.

Вам буде потрібно:

  • 2 літри кефіру,
  • чайна ложка солі (можливо, більше – на ваш смак),
  • марля.

Процес приготування

1. Виливаємо кефір в каструлю, ставимо її на середній вогонь.

Готуємо домашній сир з кефіру: виходить ніжний кремовий продукт

2. Солимо кефір, пробуємо на смак. Якщо солі виявляється недостатньо, додаємо ще.

3. Нагріваємо кефір до закипання, але при цьому розмішувати його не потрібно.

4. Коли кисломолочний напій закипить, він повинен розділитися на пластівці і сироватку, після цього відразу знімаємо каструлю з плити.

Готуємо домашній сир з кефіру: виходить ніжний кремовий продукт

5. Готуємо друшляк, укладаємо в нього складену в декілька шарів марлю.

6. Виливаємо в нього кефір, підставивши знизу ємкість для збору сироватки.

Готуємо домашній сир з кефіру: виходить ніжний кремовий продукт

7. Зціджуємо рідину, додатково віджимаючи її ложкою, після чого скручуємо марлю.

Готуємо домашній сир з кефіру: виходить ніжний кремовий продукт

8. Укладаємо грудку з майбутнім сиром в марлі в ємність, зверху кладемо прес. У такому вигляді залишаємо продукт на 10-12 годин, після закінчення часу домашній сир можна вважати готовим.

В результаті у вас повинен вийти ніжний і смачний продукт, який відмінно підходить для намазування на хліб, а також для приготування грецького салату.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...