Готуємо болгарський перець на зиму. Закуска на святковий стіл

Заготівлю можна додавати в супи, другі страви і подавати окремо на святковий стіл. Приготувати таке апетитне яскраве частування дуже легко і просто.

Для цього нам знадобиться:

  • Одна велика головка часнику;
  • Олія – 250 мілілітрів;
  • Цукор – 1 склянка;
  • Лавровий лист – (2-3 листочка);
  • Вода -1 літр;
  • Болгарський перець (маса залежить від сорту і щільності перцю);
  • Кріп і петрушка – (по одному пучку);
  • Оцет 9% – 250 мілілітрів;
  • Сіль – 3 столові ложки;
  • Перець горошком – (7 горошин);

Як приготувати болгарський перець?

Промиваємо водою щільний і стиглий перець (бажано світлофор). Видаляємо акуратно плодоніжки і витягаємо серцевину з насінням. Потім нарізаємо перець великими смужками.

Часник очищаємо і пропускаємо через часникодавку або дуже дрібно подрібнюємо за допомогою ножа.

Також промиваємо зелень, обсушуємо її на рушнику і подрібнюємо ножем.

Готуємо банки, стерилізуємо звичним способом, як і кришки.

Приступаємо до приготування маринаду: в каструлю виливаємо воду, висипаємо цукор і сіль, розмішуємо все. Додаємо лавровий лист і олію, доводимо суміш до кипіння і акуратно вливаємо оцет. Після чого укладаємо в каструлю перець, щоб він був весь в маринаді. Варимо перчик протягом 10-15 хвилин, періодично помішувати.

Після чого на дно банки викладаємо лавровий лист і перець горошком, потім викладаємо в банки болгарський перець чергуючи його шарами: перець-зелень-часник. Не заповнюйте банку повністю, залиште місце для маринаду. Коли вже укладете весь перець по банкам, залийте його рештою маринадом. Прикрийте банки кришками і відправте на стерилізацію на водяній бані на 20 хвилин.

Потім дістаємо банки і за допомогою ключа закатуємо кришки. Потім переверніть банки і укутайте в теплу ковдру, до повного охолодження.

Смачна закуска готова, смачного!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...