Гострий салат з баклажанів і болгарського перцю на зиму

Цей приємно гострий салатик з баклажанів і перцю взимку буде одним з ваших улюблених.

Необхідні продукти:

  • Один кілограм баклажанів;
  • Помідорів – 1,5 кілограма;
  • Моркви – 150 грамів;
  • Кілограм солодкого перцю;
  • Олії соняшникової – 100 мл;
  • Цибулин ріпчастих – 0, 5 кг;
  • 50 грамів цукрового піску;
  • Солі також 50 гр .;
  • Оцту 9-процентного – 50 мілілітрів;
  • 1 ч. ложка перцю чорного (меленого);
  • Один грам часнику (або 1 ч. л.);
  • Один перець (гострий).

Покроковий процес приготування:

1. Помідори прокрутіть в м’ясорубці або пропустіть через блендер.

2. Промиті синенькі треба нарізати у вигляді кружків, трохи присолити і на одну годину прибрати з кухонного столу.

3. Перець (болгарський) нарізати соломкою, а головки цибулі – у вигляді півкілець. Морквину, часник і невелику частину від гострого перцю прокрутіть в м’ясорубці. Масу, яка вийшла, треба змішати з уже готовим соусом з помідорів.

4. Зараз треба вилити все це в каструльку і поставити на плиту (вогонь – середній). Коли маса буде добре підігріта, потрібно покласти в неї оцет, спеції, олію і довести до кипіння.

5. Нарізані кружками баклажани слід добре промити від солі і, додати до цибулі і перцю, викласти в киплячу суміш. На слабкому вогнику почніть тушкувати салат ще протягом 40 хвилин. Поки салат таким чином готується, треба простерилізувати всі баночки, висушити їх і охолодити.

6. Розкладати приготований салатик в кожну літрову банку і закатати.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...