Гості завжди просять поділитися рецептом: мариновані опеньки

Смачні та ароматні опеньки в маринаді порадують вас і всіх ваших близьких взимку. Покроковий рецепт з фото.

Складові:

  • опеньки – 1,5-2 кг.

Маринад:

  • відвар з опеньків – 1 л .;
  • сіль – 1 ст.л. з гіркою;
  • цукор – 2 ст.л. з гіркою;
  • чорний перець – 9 шт .;
  • гвоздика – 4 бутона;
  • оцет 9% – 4 ст.л.

Приготування

Промийте гриби і підріжте їм ніжки. Потім перекладіть їх у велику каструлю.

Гості завжди просять поділитися рецептом: мариновані опеньки

Заповніть каструлю з грибами літром води і дочекайтеся поки все закипить, потім варіть 12 хвилин. Як тільки опеньки зварилися, приберіть їх з відвару в окрему тарілку. Відвар вилийте.

Гості завжди просять поділитися рецептом: мариновані опеньки

Налийте в каструлю ще раз воду і покладіть в неї гриби. Дочекайтеся кипіння і варіть 25 хвилин. Не забувайте прибирати піну під час варіння. Після того, як опеньки зварилися, перекладіть їх в тарілку, а літр відвару процідіть в сотейник для маринаду.

Гості завжди просять поділитися рецептом: мариновані опеньки

У відвар від грибів додайте всі інгредієнти крім оцту. Дочекайтеся кипіння і варіть 15 хвилин.

Гості завжди просять поділитися рецептом: мариновані опеньки

Опеньки поверніть назад в каструлю, вилийте в неї маринад і варіть 15 хвилин. Потім додайте оцет і все перемішайте.

Гості завжди просять поділитися рецептом: мариновані опеньки

Готові опеньки розкладіть в банки і закрутіть їх. Коли гриби охолонуть, приберіть їх в темне місце на зберігання.

Всі будуть просити вас поділитися рецептом маринованих опеньків!

Rating
( No ratings yet )
Loading...