Гості кажуть, що мій оселедець під шубою найсмачніший

“Оселедець під шубою” найпопулярніший святковий салат. Основа салату одна, але тим не менше кожна господиня готує цей салат по-своєму, починаючи від методів подрібнення, послідовності шарів, закінчуючи наявністю додаткових інгредієнтів, які надають страві унікальність і роблять її особливою, не схожою на інші.

Отже, підготовка інгредієнтів

Овочі, а саме картоплю, моркву і буряк відварюю. Яйця теж.

Оселедець купую тільки цілий, вибираю найбільший, вагою не менше 500 грам. Його потім і обробляють на філе для салату.

Всі інгредієнти я тру тільки на дрібній тертці, прийшла до висновку, що тільки так салат виходить максимально ніжним і повітряним.

Послідовність шарів

Перший шар: картопля. Зверху зовсім небагато змащую майонезом. Картопля служить фундаментом для салату, яка надалі добре просочується оселедцевим жиром і соком від овочів.

Гості кажуть, що мій оселедець під шубою найсмачніший

Другий шар: оселедець (нарізаний дрібними кубиками).

Після оселедця іноді додаю цибулю, але не завжди, не в сирому вигляді, а трохи підсмажую на олії.

Третій шар: морква.

Четвертий шар: увага! А це і є моя родзинка, крабові палички, теж подрібнити кубиками. Тільки не дешеві, а дорожчі. Змащую шар майонезом.

Гості кажуть, що мій оселедець під шубою найсмачніший

П’ятий шар: яєчний білок.

Шостий шар: буряк, змащую гарненько майонезом.

І останній завершальний шар, який служить більше прикрасою це яєчний жовток. Зауважте, в моєму салаті майонезу мінімум, саме тому він виходить дуже легким і не жирним.

Гості кажуть, що мій оселедець під шубою найсмачніший

 

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...