Глобальних відмінностей цього рецепту від традиційного немає, крім, звісно, повної відсутності рису. Але моїх рідних цей факт не дуже стурбував. Особливо коли вони скуштували голубці з картоплею на смак. М’які та ніжні вироби, загорнуті в пекінську капусту, тепер готую щосереди.
Необхідні продукти:
- Капуста білокачанна – 600 г
- Картопля – 500 г
- Свинячий фарш – 250 г
- Цибуля – 120 г
- Морква – 60 г
- Томатна паста – 1 ст. л.
- Соняшникова олія – 3 ст. л.
- Вода – 350 мл
- Сіль за смаком
- Чорний перець (мелений) – за смаком
Покроковий процес приготування:
Закип’ятіть у каструлі 1,5 л води. Посолити. Опустіть у неї качан капусти. Варіть капусту, поступово відокремлюючи листя. Я іноді готую голубці з пекінської капусти. Її листя взагалі не потрібно термічно обробляти.
Готовим листям дайте охолонути. Видаліть потовщення кожного листа. Картоплю очистіть, помийте і наріжте шматочками. Відваріть її до готовності, але воду не соліть.
Воду злийте, а картоплю розімніть у пюре. Цибулю очистіть, наріжте кубиками. Обсмажте її до золотистості на 1,5 ст. л. розігрітої олії. Потім додайте фарш в сковороду.
Перемішайте, готуйте м’ясо 5 хвилин на середньому вогні. У процесі посоліть і поперчіть його. Далі пересипте фарш із цибулею до картопляного пюре. Перемішайте.
Моркву очистіть та натріть на великій тертці. Обсмажте ї в олії, яке залишилося до м’якості. Додайте томатну пасту. Залийте моркву з пастою водою. Перемішайте.
Готуйте соус пару хвилин на маленькому вогні. На капустяний лист викладіть 1 ст. л. начинки. Загорніть її в голубець. Так само сформуйте інші вироби.
Викладіть голубці в каструлю, залийте томатним соусом. Тушіть страву на маленькому вогні близько 20 хвилин. Кришкою можна не накривати.
Погодьтеся, голубці з картоплею та фаршем готуються навіть простіше, ніж класичні. Особливо якщо у вас залишилася каструлька вчорашнього картопляного пюре.