Гарбуз як ананас. Повірте, гості будуть здивовані, дізнавшись, що замість фрукта їдять овоч

Всього кілька інгредієнтів, і звичайний гарбуз за смаком буде нагадувати консервований ананас. Пояснити словами складно, тому радимо вам обов’язково спробувати приготувати цю закуску.

Намічаються дружні посиденьки, урочистий захід або просто хочете здивувати близьких чимось таким оригінальним? Тоді неодмінно візьміть цей рецепт на замітку, і не просто візьміть, а спробуйте приготувати. Ніжні, соковиті і чудово смачні шматочки гарбуза зовсім не відрізниш від консервованого ананаса. Гарбуз краще використовувати мускатний, так як саме цей сорт є найсмачнішим.

Для приготування закуски нам знадобляться такі інгредієнти:

  • Мускатний гарбуз – 600 грамів
  • Цукор – 7 столових ложок
  • 9% оцет – 30-50 мл
  • Кориця – дрібка
  • Суцвіття гвоздики – 2-3 штуки
  • Вода – 0,5-0,6 літрів

Процес приготування

Гарбуз акуратно очищаємо від шкірки і нарізаємо невеликими кубиками. Далі готуємо сироп. Для цього в воду додаємо цукор, оцет, корицю і суцвіття гвоздики, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння.

Як тільки вода закипить, викладаємо в неї гарбуз і варимо на середньому вогні 5-10 хвилин. Важливо не переварити його. Як тільки гарбуз стане трохи прозорим, вимикайте вогонь. Дістаємо гарбуз із сиропу, охолоджуємо.

Гарбуз як ананас. Повірте, гості будуть здивовані, дізнавшись, що замість фрукта їдять овоч

Знову перекладаємо гарбуз в сироп, ретельно перемішуємо і закуска готова! Такий гарбуз можна подавати як в самостійному вигляді, так і використовувати для приготування різних салатів і страв.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...