Салатик під назвою «Росолі» часто роблять жителі Фінляндії. Для багатьох наших співгромадян він нагадує знаменитий салат «Оселедець під шубою», який був мало не обов’язковим на святковому столі. Така у нього була велика популярність.
Та й сьогодні у «Оселедця під шубою» чимало шанувальників. Однак свіжість і оригінальність «Росолі» – прекрасна різноманітність для частувань сьогодні. Пропонуємо і вам порадувати своїх рідних чимось новеньким!
Необхідні продукти:
- 250 гр. оселедця;
- 250 грам буряка (вареного);
- 300 грам картоплі (відвареної);
- 150 гр. моркви (вареної);
- Чотири яйця;
- 80 грам цибулі (червоної);
- 150 гр. огірочків (солоних);
- 200 грам яблук (зелених);
- 90 гр. соусу «Майонез»;
- Солі і перцю взяти, як любите.
Покроковий процес приготування:
1. Головне – купити «правильні» продукти. А саме: яблучка – кислі, тверді і дуже соковиті. Цибульку червону легко замінити білою, а солоні огірки – маринованими.
2. Треба зварити картоплю, моркву, бурячок і всі яйця. НЕ переварюйте овочі, а то вони не будуть пружні. І салатик перетвориться в «кашу».
2. Візьміть солоний оселедець і очистіть його від плавників і кісточок. Розріжте на довгі смужки. Потім з них зробіть кубики подрібніше.
3. Картоплю з морквою і буряком поріжте на досить малі кубики. Також наріжте огірки і червону цибульку.
4. З кожного яблука слід прибрати серединку і кісточки. Якщо шкірка дуже тверда, краще зняти її. Потім наріжте яблука дрібніше, чим інші складові.
5. Змішай в одному посуді всі порізані інгредієнти. Покладіть високої якості майонез. Буде краще, якщо ви його самі зробите. Але, врешті-решт, зійде і з магазину.
6. Соліть й перчіть, враховуючи, що оселедець теж просолений. Інші приправи не беріть. Смак салату і без того різноманітний.
7. Перемішайте гарненько складові салату. Зверху на нього можна покласти свіжу зелень. Той же кріп, наприклад, петрушку або зелену цибульку.