Фарширований перець на зиму: швидкий маринад замість бланшування і стерилізації

Багато хто вважає, що заготовлювати фарширований перець на зиму дуже клопітно. Насправді це не так. Ось спосіб, при якому перець не доведеться бланшувати, стерилізувати і навіть вкутувати. Рецепт універсальний, а це означає, що застосувати його можна під будь-яку кількість перцю і доступної овочевої начинки. Неймовірно смачний, в міру гострий, він підійде як для звичайної вечері, так і для святкового столу.

Інгредієнти:

  • Перець болгарський
  • Капуста
  • Морква
  • Перець гострий стручковий
  • Часник
  • Петрушка
  • Сіль
  • Вода
  • Винний оцет
  • Лавровий лист
  • Чорний перець горошком

Шаткуємо капусту, натираємо на великій тертці моркву. Гострий перець розрізаємо уздовж, вибираємо насіння і нарізаємо дрібною соломкою.

Фарширований перець на зиму: швидкий маринад замість бланшування і стерилізації

Часник дрібно січемо. Подрібнюємо частину петрушки. Всі інгредієнти добре перемішуємо, солимо за смаком.

Фарширований перець на зиму: швидкий маринад замість бланшування і стерилізації

Відрізаємо від перців верхівки і видаляємо насіння. Заповнюємо подрібненими овочами кожний перець якомога щільніше.

Фарширований перець на зиму: швидкий маринад замість бланшування і стерилізації

На дно банки укладаємо петрушку, лавровий лист і перець горошком, а потім заповнюємо її фаршированим перцем, укладаючи його якомога щільніше.

Фарширований перець на зиму: швидкий маринад замість бланшування і стерилізації

Для маринаду використовуємо холодну воду, сіль і винний оцет. Додаємо в воду сіль за смаком і даємо їй повністю розчинитися. Вливаємо винний оцет з розрахунку 150 мл оцту на 1 л води, і відразу заливаємо вміст банок отриманим маринадом. Далі залишається закрити банки кришками і відправити на зберігання.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...