Фаршировані карасі на сковороді: цікавий варіант пісної страви

Фаршировані карасі - рецепт приготування

Дуже цікавий варіант пісної страви для тих днів, коли можна їсти рибу. Карасі, приготовані за цим рецептом, фаршируються ріпчастою цибулею. При такому методі обсмажування карасики виходять дуже ніжні, ароматні. А спеції надають рибці фантастичну пікантність.

Необхідні інгредієнти

  • Карасик – 5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Паприка мелена – 1 ч.л.
  • Куркума – ½ ч.л.
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Перець чорний мелений – 1/2 ч.л.
  • Борошно кукурудзяне – 5 ст.л.
  • Олія соняшникова рафінована – 100 мл

Фаршировані карасі на сковороді: як приготувати

Починаємо з обробки карасиків. Очищаємо їх, відрізаємо плавники. Видаляємо зябра, внутрішні органи. Добре промиваємо водою. На кожній рибці уздовж спинки гострим ножем робимо глибокі розрізи.

Обтираємо карасиків сіллю, куркумою, меленою паприкою і чорним перцем свіжомеленим. Фаршируємо черевця карасиків півкільцями ріпчастої цибулі.

Тепер рибка повинна помаринуватися в такому вигляді 20 хвилин при кімнатній температурі.

Висипаємо кукурудзяну муку порціями в тарілку і по черзі перед обсмажуванням паніруємо карасиків в ній.

Наливаємо в сковороду соняшникову рафіновану олію, розігріваємо її і викладаємо карасиків порціями, щоб було зручно перевертати. Смажимо на середньому вогні до стабільно коричневої скоринки.

Викладаємо спочатку на рушники паперові, щоб стекла зайва олія, а потім на тарілку. Смачно їсти фаршированих карасів гарячими. За бажанням можна нарізати свіжих сезонних овочів.

Rating
( No ratings yet )
Loading...