Смачний і ароматний мандариновий чізкейк, який немає необхідності випікати. Виходить ніжна і корисна страва.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- печиво – 200 г;
- масло вершкове – 100 г;
- сир домашній – 420 г;
- цукор – 100 г;
- ванільний цукор – 1 пакетик;
- сметана – 150-200 г;
- желатин – 10 г;
- цедра апельсина;
- мандарин – 1 шт;
- апельсинове желе – 1 пакетик;
- мандарин – 2-3 шт.
Процес приготування
Формувати чізкейк будемо в формі з діаметром 20 см.
Печиво (вибирайте розсипчасте) подрібнюємо блендером або качалкою. З’єднуємо крихту печива з розтопленим вершковим маслом. Змішуємо все до повної однорідності.
Ставимо форму на тарілку і висипаємо крихту, ущільнюємо шар. Відправляємо форму в морозильну камеру на 10 хвилин.
Натираємо цедру з 1 апельсина.
Сік з 1 апельсина змішуємо з желатином. Якщо не має соку, заливаємо звичайною водою і залишаємо до набрякання.
Сир змішуємо з цукром і ванільним цукром, сметаною і перебиваємо масу блендером до однорідності. Всипаємо цедру апельсина.
Часточки мандарина очищаємо від білих плівок і прожилок, щоб десерт не був зі смаком гіркоти. Ріжемо часточки на шматочки. Додаємо в сир.
Желатин топимо на водяній бані або в мікрохвильовій печі і вливаємо в сир, добре вимішуємо до однорідності. Викладаємо цю масу на печиво у формі.
Ставимо форму в холодильник на 2 години або всю ніч.
Прикрашаємо десерт часточками цитрусових або на свій смак.
Виймаємо з форми за допомогою гарячого вологого рушника, якщо форма не знімається – обернути рушник і почекати пару хвилин.