Дивовижний, ароматний і дуже ніжний пиріг «Невидимка» з грушами і яблуками

Подруга не відразу зрозуміла, що в пирозі присутнє борошно, настільки він виходить фруктовим, вологим, і ніби з ванільним кремом замість тіста.

Що нам буде потрібно:

  • Яблука – 400 грам;
  • Груші – 400 грам (так само ви можете використовувати тільки груші або тільки яблука);
  • Яйце – 2 штуки;
  • Молоко -100 мілілітрів;
  • Борошно – 70 грам;
  • Цукор – 50 грам;
  • Ванільний цукор – 10 грам;
  • Сіль – дрібка;
  • Розпушувач – 1 чайна ложка;
  • Розтоплене вершкове масло – для змащування форми

Для штрейзеля:

  • Борошно – 80 грам;
  • Вершкове масло – 40 грам;
  • Цукор – 30 грам;
  • Ванільний цукор – 10 грам;
  • Сіль – дрібка

Приступаємо до приготування

У глибоку миску розбиваємо яйця, всипаємо цукровий пісок і ванільний цукор. Додамо дрібку солі і збити до освітлення маси. Після додамо вершкове масло, яке розтопити заздалегідь і влийте молоко. Все перемішуємо міксером.

В окрему миску просіємо борошно, додамо розпушувач, перемішуємо і пересипаємо до яєчної суміші. Перемішуємо міксером.

Візьмемо обрану форму, змажемо вершковим маслом, застелити пергаментним папером.

Вимиємо фрукти, очистимо від шкірки і видалимо серцевину. Наріжемо тоненькими пластинками. Викладемо фрукти в тісто по шматочку, щоб вони не злиплися і були добре промазані з усіх боків.

Дивовижний, ароматний і дуже ніжний пиріг «Невидимка» з грушами і яблуками

Перекладаємо тісто з фруктами в форму. Запікаємо 30 хвилин при 190 ° С. Дивіться по вашій духовці, можливо буде потрібно менше градусів нагрівання.

Приготуємо штрейзель

Дивовижний, ароматний і дуже ніжний пиріг «Невидимка» з грушами і яблуками

Просіємо борошно, викладемо до нього тепле вершкове масло, поклади сіль, цукровий пісок і ванільний цукор. Розтираємо в крихту. Спочатку можна розтерти виделкою, а потім руками. Через півгодини випікання виймаємо пиріг і посипаємо його штрейзелем через сито. І знову відправимо запікатися на 20 хвилин.

Дивовижний, ароматний і дуже ніжний пиріг «Невидимка» з грушами і яблуками

Остудити готовий пиріг спочатку в формі, потім виймаємо з форми і дамо постояти ще хвилин 40. Пиріг виходить дуже ніжним і тендітним, тому йому потрібно дати час на охолодження, щоб він легко різався на порції.

Rating
( No ratings yet )
Loading...