Дивовижно смачний апельсиновий пиріг

Апельсиновий пиріг - рецепт приготувння

Він виходить не тільки ароматним і апетитним, але ще і красивим. Такий пиріг сподобається всім. Приготуєте Ви його з легкістю. Складається він з ніжного бісквіту з цитрусовим смаком і яскравих апельсинів. Така смакота стане відмінним доповненням до ароматного чаювання. У будь-якому варіанті буде мега смачно. Зберігайте рецепт в свою кулінарну скарбничку.

Необхідні інгредієнти

  • 3 яйця
  • 280 гр цукрового піску
  • 320 гр борошна
  • 90 мл оливкової олії
  • 200 мл апельсинового соку
  • 3 апельсина
  • 1 лимон
  • 10 гр розпушувача
  • 3 столові ложки коричневого цукру

Поетапний процес приготування

В першу чергу в окрему ємність відправляємо яйця і цукровий пісок. Використовуючи міксер, збиваємо все.

Також додаємо сюди цедру одного апельсина і лимона. Продовжуємо процес збивання.

Після закінчення 7 – 8 хвилин додаємо масло і апельсиновий сік. Добре все перемішуємо до однорідності.

Після чого частинами сипем борошно і розпушувач. Потрібно помішувати після кожного додавання. В результаті отримуємо однорідне тісто.

Беремо форму для випічки і застеляємо її пергаментним папером. Посипаємо коричневим цукром, а боки змащуємо маслом і присипаємо борошном.

Вимиваємо добре апельсини і обсушуємо їх. Потім нарізаємо тонкими кружечками. Товщина кожного повинна бути приблизно 3 мм. Викладаємо їх на дно форми.

Тепер заливаємо все підготовленим тістом і відправляємо в духовку, попередньо розігріту до 180 °, приблизно на 40 хвилин. Готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою.

Після закінчення потрібного часу дістаємо готовий пиріг і охолоджуємо його в формі. Після чого дістаємо і перевертаємо. За бажанням можете посипати ще цукровою пудрою.

Rating
( No ratings yet )
Loading...