Щоб домашній пиріг вийшов на ура, вибирайте сир жирністю 9%. Сметана ж підійде будь-яка. Пам’ятайте, що всі інгредієнти для приготування багатошарового пирога повинні бути свіжими та високої якості.
Необхідні продукти:
- Кефір – 200 мл
- Пшеничне борошно – 330 г
- Яйце – 3 шт.
- Цукор – 280 г
- Соняшникова олія – 150 мл
- Какао-порошок – 1 ст. л.
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Сіль – 1 дрібка.
- Ванілін – 0,6 ч. л.
- Сир домашній – 250 г
- Сметана – 50 г
- Кукурудзяний крохмаль – 2 ч. л.
- Лимонна цедра – 1 ст. л.
- Чорний шоколад – 70 г
- Вершкове масло – 70 г
Покроковий процес приготування:
Для приготування начинки змішайте сир, 1 яйце, 80 г цукру, сметану, кукурудзяний крохмаль, половину ваніліну та лимонну цедру. Перебийте суміш блендером до однорідної суміші.
Щоб приготувати тісто, змішайте спочатку сухі інгредієнти: 300 г борошна, розпушувач, соду і ванілін, що залишився.
Збийте 2 яйця з цукром, що залишився, додайте кефір і соняшникову олію, перемішайте до однорідності.
Просійте в яєчно-кефірну масу суміш із сухих інгредієнтів. Замішайте тісто.
Розділіть тісто на дві половини. В одну додайте борошно, що залишилося, а в другу – какао-порошок. Перемішайте обидві частини.
У форму для випікання викладіть рівномірно біле тісто, потім сирну начинку, а в кінці шоколадне тісто. Випікайте пиріг 50 хвилин при температурі 180 °С.
Розтопіть вершкове масло і шоколад, полийте глазур’ю пиріг.
Зберігайте рецепт пирога з начинкою, щоб найближчим часом спробувати приготувати цей чудовий десерт.