Дуже смачні тонкі пиріжки з картоплею на кефірі

тонкі пиріжки з картоплею - рецепт приготування

Рекомендуємо спробувати приготувати пиріжки з картоплею на кефірі! Тісто дуже добре підходить для коржів і пиріжків з різними начинками.

Необхідні продукти

Тісто

  • Борошно пшеничне – 3 склянки
  • Кефір – 1 стакан
  • Сир твердий – 150 г
  • Цукор – 1 ч. Ложка
  • Сіль – 1/2 ч. Ложки
  • Сода – 1/2 ч. Ложки

Начинка

  • Картопля – 700 г
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Масло вершкове – 50 г

Рецепт приготування пиріжків

Спочатку приготуємо тісто. Але, поки готуємо тісто, ставимо на плиту очищену картоплю, вариться в підсоленій воді.

У глибоку миску вливаємо кефір, додаємо сіль, цукор і соду.

Сир натираємо на дрібній тертці і додаємо в кефір.

Поступово додаємо борошно, перемішуючи всю масу.

Спочатку тісто мішаємо ложкою, потім викладаємо на стіл і обминаємо.

Тісто має стати пластичним і м’яким.

Тісто перекладаємо в миску, накриваємо харчовою плівкою і залишаємо на 30 хвилин.

Тепер приготуємо начинку. На сковороді нагріваємо олію.

Обсмажуємо дрібно нарізану цибулю до золотистого кольору.

З готової картоплі робимо пюре, з додаванням вершкового масла.

Потім, додаємо обсмажену цибулю і перемішуємо до однорідності. Начинка готова.

Тісто кладемо на присипаний борошном стіл.

Тісто ділимо на рівні частини (у мене 12) і робимо кульки.

За допомогою качалки формуємо з кульки коржик, в центр кладемо начинку.

Потім, збираємо краї коржа і щільно защипуємо, формуємо пиріжок.

Ставимо швом вниз на стіл і без особливих зусиль проходимо по пиріжку качалкою.

Сковороду нагріваємо на середньому вогні, додаємо рослинну олію (бажано без запаху).

Обсмажуємо пиріжки з двох сторін до золотистої скоринки.

Готові пиріжки кладемо на паперову серветку, для видалення зайвого жиру. Смачного!

Rating
( No ratings yet )
Loading...