Дуже смачні пиріжки з тушкованою капустою в духовці

Це смачна страва. І зовсім не складно її приготувати. Інгредієнти – доступні. На начинку підійдуть будь-які продукти з тих, які ви любите, а не тільки тушкована капуста.

Необхідні продукти:

  • 500 грам борошна;
  • Два жовтки;
  • 8 грам дріжджів (сухих);
  • Одну чайну ложку солі;
  • Дві чайні ложки цукру;
  • 300 мілілітрів молока;
  • 50 грам масла (вершкового).

На начинку:

  • 0,5 кілограма капусти;
  • Дві цибулини;
  • Одну морквину;
  • Сіль і перець – за смаком;
  • 20 мілілітрів олії соняшникової.

Покроковий процес приготування:

1. Змішайте дріжджі і цукор, налийте молока (теплого). На п’ять хвилин залиште в спокої.

2. Покладіть в один посуд дві чайні ложки цукру з жовтками і розтопленим вершковим маслом, доведіть до однорідності.

3. З’єднайте першу і другу масу. Все борошно треба просіяти і по частинах всипати в миску з тістом. Воно має бути м’яким і еластичним.

4. Змастіть каструлю олією, покладіть сюди тісто, закрийте рушником і віднесіть на 40 хв. в тепле місце.

5. Тушкуйте капусту (з цибулею і морквою, добавкою солі і меленим перцем) до ступеня готовності, потім охолодіть. НЕ обсмажуйте довго капусту. Вистачить і 10-ти хвилин. Важливо, щоб вона залишалася трохи хрусткою.

6. Обімніть тісто і викладіть на кухонний стіл. Розділіть на 16 частин, скачайте колобки, закрийте рушником і залиште на 5 хв. Сформуйте пиріжки з капустою.

7. Дно дека треба застелити спеціальним папером і покласти пиріжки, накрити і залишити на 10 хв. Потім змастіть їх яйцем (збитим і з’єднаним з молоком). Духовку доведіть до 190 град. і випікайте протягом 15 – 20 хв.

Після цього пиріжки можна нести на стіл і пригощати присутніх за ним.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...