Дуже смачні пиріжки з капустою і яйцем в духовці – з простих і доступних продуктів

З простих і доступних продуктів всього лише за годину можна приготувати дуже смачні, ситні пиріжки з швидкого дріжджового тіста. Щоб приготувати пиріжки з капустою і яйцем в духовці підготуємо необхідні продукти. Капусту, моркву з цибулею помиємо в проточній воді і почистимо.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Кефір – 200 мл.
  • Цукор – 30 г.
  • Сіль – 1/2 ч. л.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Олія соняшникова – 60 мл.
  • Дріжджі сухі швидкодіючі – 10 г.
  • Борошно пшеничне – 400 г.
  • Жовток – для змазування пиріжків.

Для начинки:

  • Капуста білокачанна – 300 г.
  • Морква середня – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Олія соняшникова – 50 мл.
  • Яйця варені курячі – 3-4 шт.
  • Сіль, перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень кропу, петрушки – за смаком.

Приготування пиріжків в духовці:

1. У відповідній ємності з’єднуємо кефір, цукор, сіль, розбовтане яйце, олію. Олію беремо рафіновану без запаху. Можна замінити її на якісний маргарин, який попередньо потрібно розтопити і охолодити до теплого стану. Замість кефіру можна взяти молоко або кисле молоко і так само злегка підігріти.

2. Частинами додаємо до кефіру борошно, змішане з дріжджами і замішуємо некруте тісто. Перекладаємо його в миску, змащену олією.

3. Миску з тістом ставимо в поліетиленовий пакет, накриваємо зверху кухонним рушником і залишаємо на столі на 30-35 хвилин. Тепер займемося начинкою.

Дуже смачні пиріжки з капустою і яйцем в духовці - з простих і доступних продуктів

4. Шаткуємо тонко капусту, попередньо звільнивши її від покривних листків і видаливши качан.

5. Цибулю ріжемо соломкою, моркву теж ріжемо тонкою соломкою або натираємо на великій тертці.

6. У сковорідку наливаємо соняшникову олію, викладаємо капусту з морквою і цибулею, переміщаємо на середній вогонь і тушкуємо при періодичному помішуванні до готовності.

7. У остиглу капусту висипаємо натерті на великій тертці або нарізані кубиками варені яйця, зелень. Солимо і перчимо за своїм смаком.

8. Перемішуємо, пробуємо ще раз на сіль. Начинка для наших пиріжків з капустою і яйцем в духовці готова.

Дуже смачні пиріжки з капустою і яйцем в духовці - з простих і доступних продуктів

9. Тісто, яке підійшло злегка обминаємо на столі і ділимо на 12-14 частин. Підкочуємо заготовки з тіста в колобочки і даємо їм відпочити 5 хвилин.

Дуже смачні пиріжки з капустою і яйцем в духовці - з простих і доступних продуктів

10. Формуємо коржі товщиною 0,5 см, викладаємо на кожну начинку і ліпимо пиріжки. Викладаємо їх швом вниз на деко з пекарним папером і даємо крапельку підрости в теплому місці. Накриваємо плівкою або чистим рушником, щоб не завітрились.

Дуже смачні пиріжки з капустою і яйцем в духовці - з простих і доступних продуктів

11. Змащуємо пиріжки розбовтаним жовтком, посипаємо кунжутом і випікаємо 15-20 хвилин при 180 градусах в гарячій духовці.

Дуже смачні пиріжки з капустою і яйцем в духовці - з простих і доступних продуктів

12. Як тільки гарненько підрум’яняться – дістаємо і перекладаємо на решітку. Пиріжки з капустою і яйцем в духовці готові. Подаємо злегка остиглими з чаєм, кавою, молоком.

Дуже смачні пиріжки з капустою і яйцем в духовці - з простих і доступних продуктів

Дуже смачні пиріжки з капустою і яйцем в духовці - з простих і доступних продуктів

Rating
( No ratings yet )
Loading...