Дуже смачне домашнє желе з червоної смородини

Моя червона смородина вже почала радувати урожаєм. Сьогодні дала дітям завдання обірвати кущі. Вони кулею полетіли, тому що знають, що я планую робити з ягід. Здогадуєтеся, про що йде мова? Я буду готувати домашнє желе з червоної смородини.

На весь процес від сили йде 20 хвилин. Ягоди навіть від гілочок очищати не потрібно. Я збиваю їх блендером разом з цукром, а потім відварюю. Якщо спеціальної техніки немає, підійде і звичайна ложка. Тільки мішати доведеться хвилин 10, щоб смородина пустила сік.

Необхідні продукти:

  • Червона смородина – 1 кг
  • Цукор – 1 кг

Покроковий процес приготування:

Смородину на гілочках добре промийте і дайте воді стекти. Потім засипте цукром і збийте занурювальним блендером прямо з гілочками.

Перелийте ягідне пюре у велику каструлю (при варінні маса збільшується в об’ємі) і поставте на максимально сильний вогонь.

Доведіть пюре до кипіння, постійно інтенсивно помішуючи. Потім варіть ще 8-10 хвилин на такому ж вогні, продовжуючи помішувати, щоб варення не википіло.

Процідіть варення через сито, добре віджавши макуху, саме в ній знаходиться пектин, який допоможе желе захолонути. Саму макуху можна використовувати для варіння компоту.

Розлийте масу по стерильним банкам і залиште на добу без кришок. Желе має покритися щільною захисною плівкою. Потім закрийте кришками і приберіть в холодильник або комору.

Ягідне желе прекрасно зберігається при кімнатній температурі. Новоутворена плівка захистить джем від цвілі і прокисання. Ароматне желе зі смородини можна їсти ложкою, намазувати на булку і навіть використовувати для просочення коржів. Сподобався рецепт? Тоді ви зобов’язані поділитися ним з друзями!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...