Ті самі булочки з дитинства по 9 копійок – пишні, ароматні, м’які, смачні! Приготуйте цю випічку вдома для улюбленої родини.
Інгредієнти для пишних булочок:
- Тепле молоко – 500 мл;
- Дріжджі сухі – 10 гр.;
- Цукор – 100 гр.;
- Сіль – 1 ч. л.;
- Ванілін за смаком;
- Яйце – 2 шт.;
- Соняшникова олія – 80 мл;
- Борошно – 900 гр.;
- Вершкове масло – 50 гр.;
- Оцет 9% – 1 ст. л.;
- Розпушувач – 0,5 ст. л.;
- Для змащування: жовток+молоко.
У тепле молоко додати дріжджі, цукор, сіль, ванілін, олію та яйця. Все добре перемішати.
Всипати борошно з розпушувачем, замісити тісто м’яке. Додати м’яке вершкове масло та оцет, руками вимісити тісто.
Накрити плівкою і залишити на годину до збільшення тіста в 2-3 рази.
Вимісити тісто руками, розділити на 12 частин, скачати в кульку. Накрити рушником та залишити ще на 15 хвилин.
Перекласти на лист з пергаментним папером. Змастити сумішшю з жовтка та молока, зверху присипати білим кунжутом. Випікати 25 хв при температурі 180 градусів.
Неймовірно м’які та пишні булочки, від яких не відірватись готові!
https://www.youtube.com/watch?v=7Ii3hAroLzA