Дуже простий, швидкий пиріг з ягодами «Змішав і готово»

Зараз літо. Самий сезон ягід. Якщо у вас в холодильнику є ягоди, які нікуди використовувати це найкращий варіант. Мінімум зусиль – ніжне тісто.

Щоб приготувати ягідний пиріг необхідно:

Форма діаметром 20 см

  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно – 2 склянки
  • Цукор -150-200 гр (залежить наскільки кисла ягода)
  • Ванільний цукор – 10 гр
  • Розпушувач – 7 гр (чайна ложка з великою гіркою)
  • Сіль – 1/3 ч.л.
  • Молоко – 8 ст.л.
  • Соняшникова олія – 8 ст.л.
  • Ягоди – 300 гр + 1 ст.л. борошна

У мисці змішуємо яйця, цукор і сіль. Перемішуємо за допомогою віночка або виделки. Додаємо молоко, олія і знову перемішуємо. Висипаємо борошно і розпушувач. Знову віночком доводимо до однорідності.

Дно форми вистеляємо пергаментом, стінки змащуємо вершковим маслом. Ягоди акуратно перемішуємо з ложкою борошна і також акуратно змішуємо з тістом.

Перекладаємо тісто в підготовлену форму. Розрівнюємо і ставимо випікатися в попередньо розігріту духовку на 30-40 хвилин при 180 градусах. Готовність перевіряємо зубочисткою.

Порада: якщо пиріг вже підрум’янився, а всередині ще сируватий, прикрийте його фольгою і продовжуйте випікати. Якщо ягоди використовувалися заморожені можливо часу піде трохи більше, хвилин 50 -55.

Даємо охолонути в формі і можна діставати. Прикрашаємо готовий пиріг цукровою пудрою при бажанні.

Цей пиріг буде смачний з будь-якими ягодами, навіть заморожені з минулого року можна використовувати. Загалом такий рецепт – виручалочка.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...