Дуже красивий і ніжний торт «Вишня»

Ніжний торт «Вишня», рецепт приготування

Дуже красивий і ніжний торт з багатим смаком.

Для приготування шоколадних коржів вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • борошно – 345 г;
  • какао – 70 г;
  • яйця – 3 шт;
  • масло вершкове – 105 г;
  • сода – 9 г;
  • цукор – 130 г;
  • мед – 75 г.

Для приготування вишні:

  • вишня свіжа або заморожена – 500 г;
  • цукор – 80 г;
  • ваніль – 1 шт;
  • крохмаль кукурудзяний – 12 г.;
  • вода – 50 г.

Для приготування крему візьміть:

  • сметана жирна – 400 г;
  • вершки жирні – 350 г;
  • пудра – 130 г.

Процес приготування

Починаємо з вишні, тому що її найдовше готувати.

Стручок ванілі можна замінити на ванільний цукор, пакетика буде досить або екстракт.

З’єднуємо ванільний стручок, вишню і цукор, воду і ставимо на вогонь. Крохмаль розводимо водою і вливаємо в масу, постійно перемішуючи, щоб маса не бралася в грудочки. Доводимо до кипіння і варимо 3 хвилини.

Прибираємо з плити, накриваємо кришкою і залишаємо на 2 години.

Коржі робимо на водяній бані. Ємність ставимо над парою і кладемо в неї мед. Коли він розтане, всипаємо соду. Перемішуємо вінчиком масу 1 хвилину, додаємо масло вершкове кубиками, розмішуємо до однорідності.

Яйця збиваємо з цукром до розчинення цукру і вливаємо в мед, перемішуємо 1 хвилину і знімаємо з плити.

Додаємо просіяне борошно і какао. Тісто буде щільним, але не липким.

Обертаємо тісто плівкою і відправляємо його на 1 годину в холодильник.

Ділимо тісто на 14 частин і кожну тонко розкачуємо на пергаменті.

Випікаємо при 200 градусах від 2 до 3 хвилин.

Теплі коржі обрізаємо по формі майбутнього торта, остиглі обрізки подрібнюємо.

Для крему всі інгредієнти і посуд повинні бути з холодильника.

З’єднуємо всі продукти для крему і збиваємо міксером до повітряної і пишною маси. Процес може зайняти більше 10 хвилин.

Формуємо торт, змащуючи коржі кремом і викладаючи вишню (попередньо відкиньте її на сито, щоб стік сироп). Пару ложок крему залиште на декор.

Накриваємо торт плівкою і ставимо в холодильник на 3 години, потім прикрашаємо за смаком.

Rating
( No ratings yet )
Loading...