Дуже ароматна, ніжна риба з 2 простими продуктами і всього за 10 хвилин

На приготування такої риби йде не більше 10 хвилин, а на підготовку витрачаю близько 5 хвилин. Доповнюю її простими продуктами, які завжди є в холодильнику. Таку рибу можна подавати з вершковим соусом, картоплею (відварна, смажена, запечена), з рисом або просто з салатом зі свіжих овочів. Виходить дуже ароматна, ніжна і смачна страва.

Складові:

  • 800 гр. форелі (3 шматки)
  • 3 гілочки кріп
  • 60 гр. вершкового масла
  • за смаком мелений перець (суміш перців)
  • за смаком сіль

Покроковий процес приготування:

1. Для приготування відмінно підходить будь-яка червона і морська біла риба. Для прискорення процесу краще використовувати готове філе або стейки (заморожені або охолоджені). У мене заморожені стейки форелі, які заздалегідь розморозила в холодильнику (5-6 годин). Стейки промиваємо, посипаємо з усіх боків сіллю і сумішшю перців. Спеції можна брати будь-які за смаком.

Дуже ароматна, ніжна риба з 2 простими продуктами і всього за 10 хвилин

2. На шматки фольги розміщуємо підготовлену рибу, підвертаємо фольгу. Перекладаємо форель у фольгу на деко або в форму, як у мене, і зверху додаємо по гілочці свіжого кропу. Кріп можна замінити на чебрець, розмарин або петрушку. Червону рибу ніколи перед приготуванням не поливають лимонним соком, інакше вона втратить свій гарний колір.

Дуже ароматна, ніжна риба з 2 простими продуктами і всього за 10 хвилин

3. Вершкове масло ділимо на 3 частини і розрізаємо на невеликі шматочки. Розміщуємо масло на всій поверхні риби. Ставимо форель в духовку, попередньо розігріту до 200 градусів, і запікаємо 10 хвилин. Масло відразу почне танути, просочувати рибу.

Дуже ароматна, ніжна риба з 2 простими продуктами і всього за 10 хвилин

4. Через 10 хвилин червона риба повністю приготується і покриється красивим кольором. Аромат на кухні з’являється приголомшливий.

5. Готову запечену форель прямо в фользі перекладаємо на тарілки, доповнюємо улюбленим гарніром, соусом і відразу подаємо на стіл. Перед тим як її почати їсти, поливаємо соком лимона. Кріп дає легкий приємний смак. За рахунок вершкового масла риба виходить соковитою, ароматною і неймовірно смачною.

Дуже ароматна, ніжна риба з 2 простими продуктами і всього за 10 хвилин

Rating
( No ratings yet )
Loading...