Рецепт яблучних ватрушок настільки простий, що справиться кожен. Дріжджове тісто не потребує тривалого замісу. Але воно відчуває ваш настрій. Гарний настрій зробить випічку набагато повітрянішою і ніжнішою. Цей таємний інгредієнт здатний покращити будь-яку страву.
Необхідні продукти:
- Молоко – 220 мл
- Дріжджі – 40 г
- Цукор – 100 г
- Тростинний цукор – 1 ст. л.
- Пшеничне борошно – 500 г
- Вершкове масло – 80 г
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – 1 ч. л.
- Яблуко – 2 шт.
- Яєчні білки – 1 шт.
Покроковий процес приготування:
Злегка нагрійте молоко та відлийте половину. До неї додайте свіжі дріжджі, 1 ст. л. цукру та 2 ст. л. борошна. Перемішайте і відкладіть на 20–30 хвилин, щоб піднялося.
Змішайте борошно, що залишилося, цукор і молоко, влийте розтоплене масло, вбийте яйце, посоліть і додайте опару. Замішайте тісто.
Скачайте тісто у ковбаску та розділіть на 12 частин. З кожного шматочка тіста зробіть невеликий коржик, викладіть на лист, застелений пекарським папером, і залиште на 30 хвилин.
Очистіть яблука від шкірки та коробочки з насінням, наріжте кубиками та посипте тростинним цукром. Перемішайте.
Зробіть у кожному коржі невелике поглиблення за допомогою склянки, наповніть її начинкою. Змастіть краї булочок збитим білком. Випікайте ватрушки 20 хвилин при температурі 180 градусів.