Дорогоцінна заготівля «Вишня в желе» за рецептом української господині

Робити желе з вишні дуже просто і швидко. І що особливо радує, так це мінімальний список інгредієнтів, необхідний для приготування.

Необхідні продукти:

  • 1,5 кг вишні
  • 1,3 кг цукру
  • 1 пакетик желюючої суміші з пектином

Покроковий процес приготування:

Насамперед ягоди необхідно добре промити і очистити від кісточок.

Дорогоцінна заготівля «Вишня в желе» за рецептом української господині

Очищену від кісточок вишню висипаємо в каструлю і присипаємо ягоди желюючою сумішшю. Після чого ставимо каструлю на середній вогонь і проварюємо вишню у власному соку, доводячи до кипіння.

При цьому ягоди необхідно регулярно помішувати, щоб желююча суміш рівномірно розподілилася, а також для того, щоб уникнути пригорання.

До речі, краще використовувати для таких цілей широку каструлю з товстим дном.

Дорогоцінна заготівля «Вишня в желе» за рецептом української господині

Як тільки вишня закипить, вогонь варто зменшити. На цьому етапі додаємо до ягід цукор і гарненько все перемішуємо.

Знову доводимо вишневу масу до кипіння, регулярно при цьому помішуючи. Після чого проварюємо вишню ще 5 хвилин.

Дорогоцінна заготівля «Вишня в желе» за рецептом української господині

За хвилину до того, як настане пора знімати каструлю з вогню, збираємо зайву пінку з ягід.

Дорогоцінна заготівля «Вишня в желе» за рецептом української господині

В кінці залишається тільки розподілити желе по банках і закатати. До слова, банки для закрутки попередньо обов’язково потрібно простерилізувати.

Дорогоцінна заготівля «Вишня в желе» за рецептом української господині

Зберігати заготовки краще в холодильнику. Якщо такої можливості немає, просто відправляємо баночки в саме прохолодне і темне місце в будинку. Робити це потрібно, звичайно ж, лише після повного охолодження свіжоприготованого желе.

А ось і відеоверсія рецепта від господині, яка надихнула нас на написання цієї статті.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...