Домашній вишневий пиріг на швидку руку

Домашній вишневий пиріг - рецепт приготування

Пиріг будемо готувати з замороженою вишнею. Від цього випічка ані трохи не гірше. Навпаки, наповнимо будинок ароматом літа.

Замість вишні можна використовувати інші фрукти або ягоди, за Вашим уподобанням.

Смачний, ніжний і дуже ароматний пиріг, який сподобається всім. Рецепт простий і швидкий, сміливо можете повторити.

Продукти

  • Борошно пшеничне – 320 г
  • Цукор – 200 г
  • Олія – 120 мл
  • Молоко – 200 мл
  • Яйця – 2 шт.
  • Ванільний цукор – 10 г
  • Розпушувач – 2 ч. Ложки
  • Сіль – щіпка
  • Цукрова пудра для посипання

Рецепт приготування

Яйця вбиваємо в більшу миску і додаємо цукор.

Міксером збиваємо до пишної і світлої піни.

Потім, вливаємо олію (бажано, без запаху) і продовжуємо збивати.

Слідом за олією, вливаємо молоко і продовжуємо збивати, до однорідності.

Далі, додаємо ванільний цукор і щіпку солі.

Додаємо частинами просіяне борошно і розпушувач.

Замішуємо рідке тісто. Тісто має бути без грудочок.

Форму для випікання (у мене роз’ємна, в діаметрі 24 см) змащуємо олією і застеляємо боки і дно пергаментним папером.

Вливаємо тісто в форму, розрівнюємо і починаємо викладати вишню, злегка втоплюючи в тісто.

Розігріваємо духовку до 165-170 ° C і випікаємо 45-55 хвилин, до готовності.

Готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою.

Готовий пиріг знімаємо з форми, після повного охолодження.

За бажанням, перед подачею посипаємо цукровою пудрою. Смачного!

Rating
( 1 assessment, average 3 from 5 )
Loading...