Домашній торт зі смаком дитинства, який не залишить нікого байдужим

Цей прекрасний, смачний і ніжний торт підійде для будь-якого торжества, а також для вечірнього домашнього чаювання. Порадуйте своїх близьких цим дивом.

Вам знадобиться:

Для коржів:

  • 1,5 склянки борошна;
  • 2 склянки цукру;
  • склянка сметани;
  • 200 грамів вершкового масла;
  • 2 яйця;
  • 1 чайна ложка соди.

Для крему:

  • банку вареного згущеного молока;
  • 100 грамів вершкового масла;
  • 40 грамів тертого шоколаду;
  • 0,5 склянки будь-яких нарізаних горіхів.

Приготування

Спочатку залиште масло при кімнатній температурі, щоб воно стало м’яким. Яйця візьміть з холодильника, збийте їх з цукром до білизни, а потім вмішайте до них сметану і розм’якшене масло. Після цього порційно всипте просіяне борошно і соду і ретельно вимішайте.

Готове тісто скачайте в кулю, загорніть в плівку і приберіть на годину в холодильник. Після розділіть його на три частини і кожну розкачайте в прямокутний корж товщиною 1 сантиметр. Проколіть їх в декількох місцях виделкою і випікайте по черзі в гарячій духовці 20 хвилин до золотистого кольору.

Охолодіть коржі, обріжте краї, щоб вийшли однакові за формою пластини. Обрізки подрібніть в крихту і підсушіть в духовці до темно-карамельного кольору.

Для крему на водяній бані розтопіть шоколад, додайте до нього варене згущене молоко і масло, розітріть віночком, після чого всипте горіхи. Промастіть коржі, складаючи їх один на одного, залишками крему покрийте торт зверху і з боків, після чого присипте крихтою.

Можна додати тертий шоколад або присипати порошком какао, змішаним з цукровою пудрою. Дайте йому просочитися, поставивши в холодильник на кілька годин. Торт – смакота!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...