Цей прекрасний, смачний і ніжний торт підійде для будь-якого торжества, а також для вечірнього домашнього чаювання. Порадуйте своїх близьких цим дивом.
Вам знадобиться:
Для коржів:
- 1,5 склянки борошна;
- 2 склянки цукру;
- склянка сметани;
- 200 грамів вершкового масла;
- 2 яйця;
- 1 чайна ложка соди.
Для крему:
- банку вареного згущеного молока;
- 100 грамів вершкового масла;
- 40 грамів тертого шоколаду;
- 0,5 склянки будь-яких нарізаних горіхів.
Приготування
Спочатку залиште масло при кімнатній температурі, щоб воно стало м’яким. Яйця візьміть з холодильника, збийте їх з цукром до білизни, а потім вмішайте до них сметану і розм’якшене масло. Після цього порційно всипте просіяне борошно і соду і ретельно вимішайте.
Готове тісто скачайте в кулю, загорніть в плівку і приберіть на годину в холодильник. Після розділіть його на три частини і кожну розкачайте в прямокутний корж товщиною 1 сантиметр. Проколіть їх в декількох місцях виделкою і випікайте по черзі в гарячій духовці 20 хвилин до золотистого кольору.
Охолодіть коржі, обріжте краї, щоб вийшли однакові за формою пластини. Обрізки подрібніть в крихту і підсушіть в духовці до темно-карамельного кольору.
Для крему на водяній бані розтопіть шоколад, додайте до нього варене згущене молоко і масло, розітріть віночком, після чого всипте горіхи. Промастіть коржі, складаючи їх один на одного, залишками крему покрийте торт зверху і з боків, після чого присипте крихтою.
Можна додати тертий шоколад або присипати порошком какао, змішаним з цукровою пудрою. Дайте йому просочитися, поставивши в холодильник на кілька годин. Торт – смакота!