Домашній торт із печива «Втіха пастора»

Подруга розповіла, що її чоловік приніс додому шматочок шалено смачного торта. На запитання, звідки відповів, що співробітник приніс на честь дня народження. Довелося йому добувати рецепт. Виявилося, приготовлений домашній торт із печива та пудингу. Ще більше здивувала назва десерту “Втіха пастора”. Але священнослужителі теж люди і, напевно, балують себе такими приємними дрібницями.

Торт виявився дуже простим у приготуванні. Складається він з пудингової маси з легким відтінком капучино, шоколадного печива та горіхового посипання. З тістом возитися не треба, а ось пудингу потрібно трохи часу, щоб охолонути. Взимку можна прискорити процес остигання, поставивши миску з кремом на балкон. Якщо не враховувати цей час та просочення, на підготовку йде менше 30 хвилин.

Необхідні продукти:

  • Молоко – 1 л
  • Пшеничне борошно – 30 г
  • Рисове борошно – 30 г
  • Вершковий пудинг – 120 г
  • Цукор – 150 г
  • Вершкове масло – 200 г
  • Капучино – 5 ст. л.
  • Волоські горіхи – 80 г
  • Печиво з какао – 450 г

Покроковий процес приготування:

Влийте в сотейник 800 мл молока, всипте цукор і капучино, поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Решту молока за допомогою віночка змішайте з борошном та пудингом.

Домашній торт із печива «Втіха пастора»

Готову суміш влийте тонким струмком в кипляче молоко, постійно перемішуючи. Продовжуйте мішати, доки маса не загусне. Накрийте гарячий пудинг харчовою плівкою та дайте йому охолонути.

Домашній торт із печива «Втіха пастора»

Вершкове масло кімнатної температури збийте міксером до пишності. Введіть остиглий пудинг в масляну масу по кілька столових ложок за раз, постійно збиваючи до утворення однорідного крему.

Домашній торт із печива «Втіха пастора»

Деко (24 х 24 см) застеліть папером для випікання. На дно викладіть печиво та змастіть його великою ложкою крему. Чергуйте шари, доки інгредієнти не закінчаться. Приблизно має вийти 5 шарів печива. Завершальний шар має бути з пудингової маси.

Домашній торт із печива «Втіха пастора»

Обсмажте горіхи на сухій сковороді, подрібніть ножем та посипте торт зверху. Приберіть десерт у холодильник на 4–5 годин, щоб добре просочився.

Домашній торт із печива «Втіха пастора»

Намагайтеся робити торт вище. Багатошаровість у розрізі виглядатиме набагато ефектніше.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...