Домашній пиріг з м’ясом: смак просто казка

Пропонуємо приготувати незвичайний пиріг. Він буде мати прекрасний смак, соковитість і аромат. І ще він дуже ситний. Начинка м’ясна, сирна і картопляна сама по собі калорійна. Тому навіть одного шматка досить, щоб голод пройшов.

Необхідні продукти:

  • Вода – чотири ст. л .;
  • 30 гр. – дріжджі (сирі) або 10 гр. (сухі).
  • 0, 2 літра – кефіру;
  • 0, 1 літра олії;
  • Одну столову ложку цукру;
  • Одну чайну ложку солі;
  • Пшеничного борошна – близько 3 склянок (або 360 гр.).

Щоб зробити начинку:

  • 0, 4 кілограми фаршу;
  • Дві картоплини (або 0, 3 кг);
  • Одну цибулину;
  • Сіль – одна ч. ложка;
  • Перця (чорного) – за потребою;
  • Сиру (твердого) – не більше 80 гр.

Покроковий процес приготування:

1. Треба налити в посуд воду (теплу). Покладіть дріжджі з цукром, розмішайте. Віднесіть в тепле місце на 10 або 15 хв.

2. У каструлю з товстим дном треба налити кефір і олію. На плиті нагрійте (30 – 40 град). Перелийте потім в миску, додайте цукру, солі і дріжджів. Перемішайте і, всипаючи поступово борошна (вже просіяного), замісити тісто.

3. Закрийте рушником тісто і поставте в тепле місце, тримайте від 40 до 50 хв. За об’ємом тіста стане більше в два або три рази.

4. Цибулю для начинки дрібненько поріжте, потім ще треба її порубати також за допомогою ножа. Дві сирі картоплині наріжте на невеликі кубики. Причому, буде краще, якщо вони досить маленькі.

5. Покладіть в мисочку весь об’єм фаршу, картоплі. Додати треба цибульки, солі і ще перцю. Розмішуйте добре.

6. На столі тісто розділіть на 2 частини. Одну треба розкачати в коло.

7. Помістіть його на дно дека, яке застелене папером для випічки. У серединці треба зробити розрізи (симетричні) – вісім штук.

8. Викладіть начинку, залишивши вільними краї тіста і його центр. Зверху слід посипати сиром (протертим).

9. Піднімайте краї кола і закріпіть їх трикутниками, починаючи від надрізів. Пиріжок повинен вийти як вінок, з відкритим центром.

10. Збийте яйце. Ним треба промазати тісто. Також робіть 2-й пиріжок. Дайте обом постояти. Потім помістіть в духову шафу з температурою 180 град. і печіть від 30 до 40 хв.

11. Якщо зовні тісто зарум’янилося, а начинка ще сирувата, то закрийте фольгою і дайте ще трохи часу, щоб була повна готовність. Їжте із задоволенням!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...