Домашній оселедець без надлишків солі. Виходить соковито і ніжно одночасно

Поширена проблема домашнього оселедця – надлишок солі, який перебиває смак самої риби і, що важливіше, робить її м’ясо не таким соковитим. Вийти із ситуації та приготувати ніжний оселедець домашнього засолювання насправді просто: робити його треба без надлишків солі.

Почнемо із маринаду. На три літри води нам знадобиться дев’ять столових ложок солі з невеликою гіркою. Зазвичай солі використовують набагато більше: повірте, цієї кількості цілком достатньо.

На цю кількість води додаємо 3 столові ложки цукру, доводимо все до кипіння. Потім кладемо у воду лавровий лист. Висипаємо запашний перець і чорний перець горошком, решту можна додавати за смаком, або не додавати нічого зовсім – основні інгредієнти вже є.

Тепер обробляємо оселедець на філе і перекладаємо його у зручну скляну ємність. Заливаємо маринадом і залишаємо під пресом на три дні.

За цим рецептом можна приготувати і слабо солену скумбрію.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...