Домашній французький багет: рецепт із 4 інгредієнтів

Спробувавши спекти французький багет одного разу, вже не уявляю свого ранку без нього. Сніданок – мій улюблений прийом їжі. Він насичує та дає сили на весь день. Я нарізаю свіжоспечений багет тонкими скибочками. Намазую кожен шматочок олією та посипаю сіллю. Нічого краще для мене просто не існує.

Необхідні продукти:

  • Вода – 350 мл
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Пшеничне борошно – 550 г
  • Дріжджі – 5 г

Покроковий процес приготування:

Підігріваємо 350 мл води і розводимо в ній 5 г сухих дріжджів та одну чайну ложку солі. Залишаємо на 5-7 хвилин, щоб активувати дріжджі.

Тепер потрібно відміряти 550 г пшеничного борошна. Коли дріжджі підійдуть, частинами просіюємо до них борошно. І все добре перемішуємо. А після цього залишаємо наше тісто на півгодини. За цей час воно має підрости.

Через тридцять хвилин обминаємо руками тісто. І викладаємо його на робочу поверхню. Вона повинна бути гладкою і присипаною борошном, щоб тісто не прилипало. Деко, в якому випікатимемо багети, теж посипаємо борошном. Ділимо тісто на дві рівні частини. Із кожної формуємо акуратний багет. Після цього накриваємо наші французькі багети рушником та залишаємо підростати на 20 хвилин.

Домашній французький багет: рецепт із 4 інгредієнтів

Поки тісто росте, набираємо в нижнє деко трохи води. У процесі випікання вода випаровуватиметься. Це потрібно, щоб багети покрилися хрусткою скоринкою. Духовку розігріваємо до 220 градусів.

Тепер знімаємо рушник, присипаємо багети невеликою кількістю просіяного пшеничного борошна. І довгим ножем робимо вздовж косі надрізи.

Домашній французький багет: рецепт із 4 інгредієнтів

Відправляємо в духовку, коли над деком з водою з’явиться пара. Випікаємо 40 хвилин.

Домашній французький багет: рецепт із 4 інгредієнтів

Обов’язково приготуйте такі багети. Про магазинні навіть думати забудете! Смачного!

Домашній французький багет: рецепт із 4 інгредієнтів

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...