Домашній багатошаровий торт – рецепт приготування

Якщо ви думаєте, що «багатоповерховий» торт випекти важкувато, то помиляєтеся. Труднощів немає. Головне в тому, щоб бісквіти і желе приготувати заздалегідь.

Торт добре просочиться і буде соковитий. За смаком – не занадто солодкий. У ньому є кислинка від желе і вишень.

Необхідні продукти:

Для ванільного бісквіту

  • Яйця – три шт .;
  • Пісок цукровий – 0,5 склянки;
  • Ванільний екстракт – одна ч. ложка;
  • Борошно – третина склянки;
  • Крохмаль – дві ст. л.

Для бісквіта шоколадного

  • Вершкове масло (м’яке) – 0,1 кг;
  • Цукор – 0,5 склянки;
  • Два яйця;
  • Кефір (або натуральний йогурт) – ½ склянки;
  • Шоколад – 60 гр .;
  • Ванільний екстракт – ½ ч. ложки;
  • Какао – порошок – дві ст. л .;
  • Борошно – одна склянка;
  • Розпушувач – одна ч. ложка;
  • Сода – 0,5 ч. л .;
  • Сіль – дрібка.

Для вишневого желе

  • Вишня без кісточок (заморожена) – 400 гр.;
  • Желатин – 60 гр .;
  • Цукровий пісок – одна склянка;
  • Вода – одна склянка.

Для крему ванільного і шоколадного

  • Два яйця;
  • Молоко – 350 мл.;
  • Крохмаль – чотири стол. ложки;
  • Цукор – половина склянки;
  • Шоколад – 100 гр.;
  • Сливки (жирністю 33-35 проц.) – 500 мл;
  • Ванільний екстракт – ½ ч. л.

Також буде потрібно

  • Форма для випікання, діаметр 22 – 20 см (можна одноразову металеву або роз’ємну);
  • Склянка на 0, 250 л;
  • Шоколад (плитка) на декор.

Покроковий процес приготування:

Бісквіт з ваніллю

1. Збийте жовтки з 0,5 об’єму цукру, додайте ванілін.

2. Також збивайте білки (до стійкої маси). Покладіть 2 частину цукру і ще раз збийте до міцної піни.

3. Візьміть борошно і просійте з крохмалем в масу з жовтками. Перемішайте за допомогою лопатки.

4. Не поспішаючи, додайте білки. Обережно мішайте.

5. Масу помістіть в форму. Бісквіт випікайте півгодини при температурі 170 граусів.

6. Потім переверніть його на решітку і нехай остигає.

Бісквіт з шоколадом

1. Сухі продукти просійте, перемішайте.

2. Масло (розм’якшене) збийте з ваніллю і цукром до білої маси. Розтопіть шоколад.

3. По 1-му яйцю додайте в масло, не перестаючи збивати.

4. Також, збиваючи, маленьким струменем влийте шоколад, який розтопили.

5. Поступово в сухі продукти влийте кефір і рідкі інгредієнти, обережно помішуючи.

6. Уточнимо: спочатку влийте 0,5 кефіру і масу з яєць, перемішайте. Потім сюди ж налийте залишки рідких продуктів. Завдяки цьому грудки не утворюються.

7. У форму налийте тісто. Випікайте при температурі 180 град. близько 40 хв.

8. Бісквіт переверніть і на решітці охолодіть.

9. Перший і другий бісквіт краще випекти заздалегідь. Також заздалегідь приготуйте желе. На другий день зможете зробити крем і зібрати торт. Обидва бісквіта довго полежать і будуть холодні, а желе застигне.

Желе з вишень

1. У каструлю покладіть ягідки, цукор, налийте воду, доведіть до кипіння і варіть 15 хв.

2. Потім процідіть. Сік не виливайте, ягоди пюріруйте за допомогою блендера.

3. Розчиніть желатин в соку від ягід, нехай стоять 10 хв. Потім прогрійте їх через мікрохвильовку, щоб желатин був розчинений, і крізь ситечко процідіть в вишню.

4. Розмішайте і на всю ніч поставте на полицю холодильника.

Варіть крем

1. Змішайте цукор з крохмалем і яйцями до однорідного вигляду. Потім за допомогою вилки добре збийте.

2. Молоко нагрійте на середньому вогні і додайте в нього масу з крохмалем.

3. Постійно мішаючи, варіть, поки не загусне.

4. Важливо, щоб вогонь був середній, і самі від плити не відходьте. Покладіть екстракт з ванілі. Добре охолодіть.

5. Вершки (300 гр.) збийте, покладіть в них дві третини крему (заварного). Це і буде ваш ванільний крем.

6. Вершки (200 гр.) збийте, залишок заварного крему змішайте з рідким шоколадом і по порціях додайте сюди вершки. Вийшов крем шоколадний.

Збирайте торт

1. Перший і другий бісквіт розрізати на дві частини.

2. На тарілку викладіть шоколадний корж, нанесіть шар з ванільного крему.

3. Потім кладіть бісквіт білий, змастіть кремом і потім покрийте желе.

4. Потім крем покладіть на желе, потім йде білий бісквіт, знову крем і корж шоколадний.

5. Покрийте торт кремом з шоколаду, прикрасьте його шоколадною стружкою і шматочками шоколадної плитки. Їжте собі на втіху!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...