Домашнє шампанське з аличі: завжди з бульбашками. Простий рецепт

Сезон аличі та сливи в самому розпалі. Безсумнівно, у багатьох господинь вже заготовлені варення, компоти, джеми і навіть соус «ткемалі». Всі ці рецепти давно звичні нам, а їх смак знайомий і зрозумілий. Але що, якщо я скажу тобі, що з простої сливи можна зробити міцний напій, який не відрізниш від покупного? Сьогодні навчу тебе робити шампанське в домашніх умовах.

Необхідні продукти:

  • 1 кг аличі
  • 0,5 л дистильованої води
  • 0,5 л г0рілки
  • 2 склянки цукру

Покроковий процес приготування:

Перш за все стиглу аличу необхідно добре промити і видалити кісточки. Далі ти повинен скласти її в банку на 3 л.

Домашнє шампанське з аличі: завжди з бульбашками. Простий рецепт

Слідом за сливами в ємність потрібно засипати цукор і вилити г0рілку. Туди ж додаємо дистильовану воду.

Домашнє шампанське з аличі: завжди з бульбашками. Простий рецепт

Після цього банку слід закрити звичайною капроновою кришкою. Обов’язково також потрібно перевірити, чи добре вона прилягає. Повітря з банки не повинне виходити. Інакше настоянка не буде з бульбашками, як в шампанському. Далі ти повинен гарненько збовтати всі інгредієнти в банці. Робити це необхідно до того моменту, поки цукор не розчиниться.

Домашнє шампанське з аличі: завжди з бульбашками. Простий рецепт

Шампанське в домашніх умовах майже готове. Залишилося дати йому настоятися. Просто потрібно поставити банку з майбутнім напоєм в темне місце зі стабільно кімнатною температурою. Через 3-4 місяці ти отримаєш чудове шампанське. Після того, як закінчиться термін настоювання, обов’язково проціди рідину через марлю, складену в два шари. Тепер шампанське можна розливати по пляшках і ставити на святковий стіл.

Домашнє шампанське з аличі: завжди з бульбашками. Простий рецепт

Безумовно, ти не пошкодуєш, якщо спробуєш приготувати шампанське в домашніх умовах за цим рецептом. Смак цієї настойки дуже складно відрізнити від дорогих покупних напоїв. А ось вже як гості будуть здивовані, коли дізнаються, що ти зробив його своїми руками. Сам процес приготування займає лічені хвилини, а очікування настоювання все одно варте того. Обов’язково скористайся цим рецептом!

Домашнє шампанське з аличі: завжди з бульбашками. Простий рецепт

Рейтинг
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Завантаження...