Домашнє печиво на кефірі. Готується швидко!

Любите ніжне домашнє печиво на кефірі? Спробуйте! Потрібно дуже мало продуктів. Натомість отримуєте море задоволення.

Необхідні продукти:

  • 100 мілілітрів кефіру;
  • Одне куряче яйце;
  • 60 мілілітрів олії соняшникової;
  • Одна столова ложка цукру;
  • 250 грам борошна;
  • Одна чайна ложка розпушувача.

Покроковий процес приготування:

1. Збийте яйце з цукром, взявши віночок. Збивайте доти, доки не розчиниться цукор.

2. Налийте кефіру (кімнатної температури) та олії, розмішайте до однорідного стану.

3. Борошно треба просіяти і всипати частину, додавши розпушувач у масу. Вимішуйте.

4. Борошно, що залишилося, теж всипайте і вимісіть тісто, щоб було м’яким і еластичним.

5. На стіл насипте борошна і розкачайте тісто у вигляді пласта (товщина 1 см). Розкачуйте трішки качалкою, щоб крупиці цукру опинилися в тісті.

6. Посипте тісто цукровим піском та розріжте пласт у вигляді невеликих квадратиків.

7. Деко треба застелити папером і викласти печиво.

8. Випікайте за температури 180 град. приблизно 15 хв., проте орієнтуйтеся по духовій печі.

9. Тісто можете присипати не тільки цукром, але додавши до нього корицю. Беріть також цукор плюс подрібнені горіхи або арахіс. Приємного апетиту всім!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...