Домашні рогалики з джемом – рецепт, який завжди виручає

Вдалий рецепт домашніх рогаликів з джемом, який завжди мене виручає.

Інгредієнти, які будуть потрібні

Для тіста першого:

  • 200 грамів сметани;
  • 300 грамів борошна;
  • ½ чайної ложки розпушувача.

Для тіста другого:

  • 200 грамів масла (вершкового, кімнатної температури);
  • Борошно (пшеничне) – близько 9 ст. ложок (або 250 гр.);
  • пів чайної ложечки розпушувача.

Різновиди в начинку:

  • Можна взяти будь-який ягідний джем;
  • Непогано буде крем з шоколаду, наприклад, «Nutella»;
  • Використовуйте також ізюм;
  • Насипте горішки в цукрі.

Готуйте, слідуючи таким етапам

1. Просійте борошно пшеничне в миску з розпушувачем. Після того, як додали сметану, можна замішувати тісто.

2. В іншу мисочку треба теж просіяти борошна, перемішати його з розпушувачем. Потім додайте сюди м’яке масло і приступайте до замішування тіста.

3. Тепер треба скачати кожен шматочок тіста як кульку і поставте на поверхні кухонного столу, який присипаний борошном.

4. Розкачайте обидва шматка тіста в пласт заввишки в 1, 5 см. Покладіть ці пластики один на інший і знову розкачуйте шаром (по товщині 1 см). Тепер треба обидва згорнути так, щоб був як конверт.

5. В черговий раз розкачуйте тісто як тонкий пласт і складіть конвертом. Повторюйте цю дію двічі.

6. Потім ще треба зробити з тіста «конвертик» і завернути в плівку для продуктів. Поставте в холодильник на 30 хвилин.

7. Діставайте тісто з холодильника і розкачуйте прямокутним пластом. Висота – пів сантиметра.

8. Потім розріжте на дві довгі смуги і кожну наріжте на трикутнички з основою 4 або 5 см.

9. Начинка повинна лежати ближче до основи трикутника. Потім поверніть як рогалик, трохи розтягуючи в різні боки.

10. Тепер перенесіть їх на змащене деко. Кладіть з невеликою відстанню між ними. Випікайте не більше 15 хв. при температурі 180 градусів, поки на тісті не з’явиться рум’яно-золотистий колір.

Пригощайтеся самі і пригощайте рідних!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...