Пончики люблять скрізь. Їх готують на всіх континентах. А все тому, що для приготування не потрібно багато продуктів і великих навичок.
Всього година вашого часу, і на обідньому столі з’являться красиві та смачні, ситні й ніжні пончики, які сподобаються цінителям випічки та солодощів.
ІНГРЕДІЄНТИ
- Кефір – 250 мл
- Олія соняшникова – 2 ст. л
- Яйце куряче – 1 шт.
- Цукор – 5 ст. л
- Борошно пшеничне – 3 склянки
- Сода харчова – 0.5 ч. л
- Сіль – дрібка
- Цукрова пудра -2 ст. л
Покрокове приготування:
Змішайте кефір з яйцем і цукром, посоліть.
Додайте соду, 3 ст. л. олії, борошно та замісіть тісто.
Поділіть його на 3 частини, кожну розкачайте (товщина – 1 см).
Видавити склянкою з тіста кружечки, посередині зробити дірочку.
Смажити на попередньо розігрітій сковороді до появи золотої скоринки, олії має бути багато (приблизно 1 см).
Можете посипати цукровою пудрою або полити глазурованим кремом. Смачного!