Домашні котлетки або як приготувати гору соковитих котлет

Це літній рецепт котлет і радимо їх приготувати, поки сезон овочів в розпалі. Тому що в таких котлетах більше овочів, чим м’яса, але про це ніхто не здогадається.

Отже, як приготувати гору котлет за копійки ловіть наш рецепт.

Необхідні продукти:

  • Будь-якого фаршу – 600 гр
  • Велика цибулина – 1 шт.
  • Кабачка – 350 гр
  • Картоплі – 3 шт
  • Моркви – 1 шт.
  • Батона – 4 скибочки
  • Молока – 70 гр
  • Часнику – 1 зубчик
  • Манної крупи – 1 ст.л.
  • Солі та спецій – за смаком

Скибочки батона залити молоком, залишити, щоб всмоктувалися. А поки подрібнюємо в м’ясорубці або в блендері цибулю, одну картоплину, моркву, кабачок і часник. Туди відправляємо хліб насичений молоком. Змішуємо все з фаршем, додавши манку і спеції. Все добре перемішуємо. Сіль поки не додавайте!

Ставимо в холодильник на 15 хвилин, щоб манка набухла і ввібрала зайву вологу. Тепер можна і посолити! Так сіль не встигне витягнути сік з овочів.

Беремо трохи фаршу і формуємо котлетку. Викладаємо на сковорідку з розжареною олією і обсмажуємо на середньому вогні до рум’яної скоринки з двох сторін. До готовності не доводимо, нам потрібна тільки скоринка!

Домашні котлетки або як приготувати гору соковитих котлет

Решта дві картоплини нарізаємо НЕ тонкими кружальцями і викладаємо на дно каструльки. Перекладаємо котлети зі сковорідки в каструлю прямо на картоплю. Викладаємо всі отримані котлети. На дно наливаємо трохи води (приблизно 100 мл), накриваємо кришкою і ставимо на невеликий вогонь тушкуватися. Від моменту закипання води тушкуємо 10-20 хвилин. Залежно від розміру котлет.

Котлети виходять найніжніші, кабачок абсолютно не відчувається, але дає таку соковитість, що без нього ніяк не можна. Найсмачніші котлети!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...