Домашні еклери: один з найпростіших і найсмачніших рецептів

Домашні еклери - рецепт приготування

Ідеальний рецепт приготування смачних домашніх еклерів в домашніх умовах. Просто, але дуже смачно!

Інгредієнти для тіста:

  • яйця – 4 шт
  • масло вершкове – 100 г
  • борошно – 1 склянка
  • вода – 2 склянки
  • сіль – щіпка

Для крему:

  • яйце – 1 шт
  • молоко – 500 мл
  • борошно – 2 ст.л
  • цукор – 1/2 склянки

Процес приготування еклерів

Доводимо до кипіння воду, потім солимо її і додаємо вершкове масло. Добре перемішуємо до однорідності. Борошно просіваємо і всипаємо в масу, вимішуємо і залишаємо охолоджуватися до теплого стану.

Додаємо по 1 яйцю, кожен раз добре збиваючи масу міксером. Деко застеляємо пергаментом. Тепер столовою ложкою або пакетом з відрізаним куточком або ж кондитерським мішком, видавлюємо тісто на деко у вигляді пальчиків.

Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо заготовки для тістечок, близько 30 – 40 хвилин (в залежності від властивостей духовки). Для крему змішуємо всі компоненти, крім вершкового масла, ставимо на плиту, включаємо невеликий вогонь і варимо крем до густого стану. Охолоджуємо.

Розм’якшене вершкове масло збиваємо міксером і додаючи по ложці крему, збиваємо всю масу до однорідності і пишності. Наповнюємо тістечка кремом.

Порада: наповнювати еклери можна пакетом, з відрізаним куточком, столовою ложкою або кондитерським мішком. В якості начинки ви можете брати найрізноманітніші креми і начинки, навіть густий джем або шоколадна паста, відмінно підходять.

Rating
( No ratings yet )
Loading...