Домашні булочки «Хлібна ікра» замість магазинного хліба

Замість покупного батона або хліба у мене тепер м’які здобні булочки, які обожнює вся сім’я! Більш того, я подаю такі до супу, салату, чаю. А якщо додати трохи часникової заливки, булочки перетворяться в відмінну самостійну закуску. Записуйте рецепт і пригощайтесь повітряними здобними булочками на дріжджовому тісті!

Необхідні продукти:

  • Пшеничне борошно – 200 г
  • Молоко – 170 г
  • Цукор – 20 г
  • Дріжджі – 3 г
  • Сіль – 1 дрібка
  • Топлене масло – 10 г

Покроковий процес приготування:

Додайте дріжджі в молоко і перемішайте. Тепер всипте цукор, знову перемішайте, накрийте ємність харчовою плівкою і залиште молочну суміш на 10 хвилин.

Тим часом змішайте борошно з сіллю. Після закінчення 10 хвилин влийте молочну суміш до борошна. Замішайте повітряне і м’яке тісто.

Влийте топлене масло в тісто і перемішайте все знову. Має вийти липке тісто. Накрийте його плівкою і залиште на годину.

Домашні булочки «Хлібна ікра» замість магазинного хліба

Присипте борошном робочу поверхню, викладіть тісто і наріжте його на невеликі квадратики.

Домашні булочки «Хлібна ікра» замість магазинного хліба

З кожного шматочка скачайте кульки і викладіть їх впритул на деко, застелене пергаментом.

Домашні булочки «Хлібна ікра» замість магазинного хліба

Змастіть кульки молоком і відправте випікатися на 18 хвилин при температурі 160 ° С. Смачного!

Домашні булочки «Хлібна ікра» замість магазинного хліба

Домашні булочки «Хлібна ікра» замість магазинного хліба

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...