Жодних брудних рук і розсипаного борошна! Описаний нижче спосіб приготування булочок гарантує, що витративши буквально пару хвилин (звичайно, не рахуючи часу на підйом тіста), на виході ви отримаєте пухнасті, однакові і дуже апетитні булочки-пампушки. А з інструментів знадобляться лише зіп-пакет та ножиці.
У зіп-пакет (він має бути новим) наливаємо 200 мл теплої води та 100 мл теплого молока. Додаємо 1 столову ложку цукру та по 1 чайній ложці сухих дріжджів та солі.
Вміст акуратно перемішуємо прямо в пакеті.
Після цього всипаємо 350 г пшеничного борошна. Закриваємо замок на пакеті та акуратно вимішуємо тісто.
Далі накриваємо рушником та залишаємо на годину. Після цього часу тісто підійде і можна починати готувати.
Відкривши замок, випустіть зайве повітря. Потім закрийте пакет. Звільніть один із нижніх куточків від тіста і зріжте його.
На сковороді розігрійте олію. Змочіть у ньому ріжучі кінчики ножиць. А тепер вичавлюйте тісто і зрізайте за допомогою ножиць. Порція за порцією.
Обсмажуйте пампушки на середньому вогні до золотистого кольору. Викладіть на тарілку, покрийте паперовим рушником, щоб увібралася зайва олія. Смачного!