Діти обожнюють мій торт з халви і яблук: простий рецепт

Торт з халви і яблук - рецепт приготування

Я люблю балувати своїх близьких смачними оригінальними десертами. Сьогодні я поділюся з вами рецептом повітряного торта з доступних інгредієнтів. Торт з яблук з глазур’ю з халви – десерт, який сподобається абсолютно всім. Готується він дуже просто і швидко.

Які інгредієнти знадобляться

Для тіста:

  • яйця – 7 шт .;
  • цукор – 2 ст .;
  • маргарин – 1 уп .;
  • борошно – 2 ст .;
  • порошок для випічки – 10 г;
  • какао – 10 г;
  • кокосова стружка – 0,5 ст .;
  • яблука – 3-4 шт .;
  • крохмаль – 30 г.

Для помадки:

  • масло – 50 г;
  • цукор – 2 ст. л .;
  • молоко – 30 мл;
  • халва – 100 г.

Метод приготування торта

Для початку вам потрібно відправити в посудину підталий маргарин, жовтки і 1 склянки цукру. Збийте ці компоненти, використовуючи міксер.

Потім змішайте борошно з порошком для випічки і поступово пересипте в суміш з маргарину і яєць. Для перемішування продуктів скористайтеся дерев’яною лопаткою. В окремій ємності збийте 2 білки, перекладіть масу в тісто і перемішайте. У вас повинна вийти суміш однорідної консистенції.

Розділіть тісто на дві частини. В одну з них всипте какао-порошок. В іншій мисці збийте білки, що залишилися (5 шт.), Додайте склянку цукру. Для збивання також використовуйте міксер. Тепер можете доповнити суміш кокосовою стружкою і крохмалем, після чого знову перемішати. Ви можете використовувати кукурудзяний або картопляний крохмаль.

Займіться яблуками. Вам потрібно очистити їх від шкірки, прибрати серцевину і подрібнити їх на тертці. Якщо буде утворюватися надто багато соку, його доведеться злити.

Візьміть форму для випікання, застеліть пергаментом. Спочатку вилийте тісто, в яке ви додавали какао, і розрівняйте силіконовою лопаткою. Потім вилийте суміш зі збитих білків і кокосової стружки. Поверх покладіть терті яблука.

Залийте все це тістом білого кольору і знову розрівняйте. Відправте деко в духову шафу. Але не забудьте, що вона повинна бути розігрітою до 180 °. Тривалість випікання – близько 55 хвилин.

Як приготувати помадку

Поки торт печеться, приготуйте помадку. Додайте в сотейник молоко, масло і цукор. Вам потрібно розігріти цю суміш, щоб інгредієнти розтопилися. Розкришіть халву на дрібні частини і додайте в гарячу помадку. Перемішайте, щоб суміш набула однорідну консистенцію.

Коли торт буде готовий, вам потрібно дістати його з духовки і дати йому охолонути. Після охолодження вам потрібно покрити його гарячою помадкою. Дайте їй застигнути і подавайте до столу.

Бажано відправити торт в холодильник, так глазур затвердіє набагато швидше. Торт з яблук, кокоса і халви – смачний десерт, який можна готувати навіть для святкового столу.

Rating
( No ratings yet )
Loading...