Дієтичний «Київський торт» – не відрізниш від оригіналу

Уявляєте? Даний тортик зроблений взагалі без усього звичного: борошна, цукру, масла! Іншими словами: цей рецепт – для бажаючих зберегти стрункість.

Але не хвилюйтеся за своє здоров’я. Торт містить все, що вкрай необхідне для того, щоб ваше гарне самопочуття не похитнулося. Тому і дозволяється «Київський торт» їсти, не відмовляючи собі в добавці.

А він, справді, просто розкішний. Так само, як його оригінал з борошном, маслом і цукром.

Необхідні продукти:

На коржі

  • Яєчні білки – вісім штук;
  • Вівсяні пластівці – дві з половиною столові ложки;
  • Кукурудзяний крохмаль – одна стол. ложка;
  • Фундук – 150 грамів;
  • Фруктоза – п’ять стол. ложок;
  • Кислота лимонна – одна дрібка.

На крем

  • Жовтки яєчні – три штуки;
  • Какао-порошок – 25 грамів;
  • Молоко – 0,5 склянки;
  • Кукурудзяний крохмаль – одна чайна ложка;
  • Фруктози взяти згідно свого смаку;
  • Сир м’який (типу «Філадельфія» або схожий) – 250 грам;
  • Вівсяне борошно – одна стол. ложка.

Покроковий процес приготування:

1. Для коржів подрібніть вівсяні пластівці в кавомолці до стану борошняної маси.

2. Горішки треба обсмажити на сковорідці (або взяти вже просмажені).

3. Всі горіхи потрібно подрібнити.

4. Змішайте їх з вівсяним борошном.

5. Збийте білки, додавши лимонну кислоту і крохмаль. Коли вони стануть білі, помаленьку додайте фруктозу і збийте до стійкої піни.

6. Зараз цю масу треба з’єднати з крихтою з горіхів і вівсяних пластівців.

7. Випікайте два коржика одночасно. Вони будуть виходити краще, якщо випікатися будуть в формі.

8. У духовій шафі при 150 градусах печіть 20 хв. Потім ще 30-ть хвилин при 120 град. І знову півгодини, коли температура 90 градусів.

9. Займіться кремом. Молоко треба довести до кипіння, проте не кип’ятити.

10. Збийте три жовтки, додавши крохмаль та фруктозу.

11. При збиванні треба вливати помалу молока в масу з жовтками.

12. Тепер ставте на слабкий вогник і варіть масу до її загустіння.

13. Охолодіть і покладіть сир і одну столову ложечку вівсяного борошна. Перемішайте.

14. Розділіть об’єм крему надвоє.

15. В одну частину додайте какао-порошок і добре розмішайте.

16. Зараз буде збірка торта. Якщо коржі вже охололи, дістаньте їх з форми на стіл.

17. Спочатку промастіть перший коржик білим кремом, закрийте другим і змастіть торт зверху і по всьому периметру кремом з шоколаду.

18. Прикрасити торт можна горішками (подрібненими). Або використовуйте частину крему з фруктовими цукатами.

19. На всю ніч поставте «Київський торт» в холодильник. Смачного!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...