Привабливий зовні, ніжний рулет із яскраво вираженими тропічними нотками не залишає байдужих. Все тут до банального просто та з гарантованим результатом.
Інгредієнти:
- печиво “Марія” (галетне) – 150 г
- банан (в ідеалі дуже стиглий) – 1 шт
- крем-сир – 200 г
- кокосова стружка – 30 г
- мед – 1 ст.л
- дрібні мандарини (в ідеалі без кісточок) – 6 шт.
Подрібнюємо печиво в дрібну крихту. За відсутності блендера це легко зробити за допомогою качалки, попередньо помістивши в пакет печиво. Зручним способом подрібнюємо банан у кашку. З’єднуємо крихту з бананом і ретельно перемішуємо. Загортаємо масу в харчову плівку і відправляємо в холодильник на кілька хвилин.
Крем-сир або вершково-сир змішуємо з кокосовою стружкою та медом до однорідності.
Використовуємо плівку для розкачування бананово-пісочного шару. За потреби переносимо надлишки пластичної маси туди, де її недостатньо. У результаті необхідно отримати квадратну або прямокутну заготовку. Зверху викладаємо вершковий шар і рівномірно розподіляємо по поверхні з таким розрахунком, щоб краї залишилися не промазаними приблизно на 1-2 см.
Викладаємо очищені мандарини якомога щільніше один до одного.
Акуратно починаємо загортати рулет, прибираючи плівку в міру формування. Скориставшись цією плівкою, ущільнюємо рулет, а потім загортаємо і відправляємо в холодильник не менше ніж на 2 години.
Готовий десерт нарізаємо порційно та подаємо до столу.
Такий рулет зручний і тим, що дозволяє імпровізувати. Ніхто не завадить доповнити його подрібненими горіхами, додати ванілін і навіть какао або замінити вершковий шар сирним. У будь-якому випадку вийде поживно, смачно та оригінально.