Десерт без духовки: шоколадний торт на сковороді

Пропонуємо смачний гармонійний шоколадний торт, який готується на сковороді.

Для торта розміром 23х16, висотою 5 см потрібно:

Тісто:

  • 220 г борошна;
  • 120 г вершкового масла;
  • 150 г цукру;
  • 1 ч.л. соди;
  • 2 яйця;
  • 4 ст.л. какао-порошку;
  • дрібка солі.

Крем:

  • 600 г сметани 20%;
  • 120 г цукрової пудри;
  • 2 ст.л. какао-порошку;
  • 200 г темного шоколаду.

Шоколадний торт: приготування

1. Змішуємо борошно з какао-порошком, цукром і сіллю.

2. Розчиняємо цукор в розтопленому вершковому маслі, підігріваємо на вогні, доводимо до кипіння, кладемо соду, перемішуємо і знімаємо з вогню. Даємо масі трохи охолонути.

Десерт без духовки: шоколадний торт на сковороді

3. Розбиваємо в вершкову масу яйця, перемішуємо. Додаємо потроху суміш борошна з какао-порошком, розбиваємо грудочки.

4. Тісто викладаємо на робочу поверхню присипану борошном, з нього формуємо ковбаску. Ділимо її на дванадцять рівних шматочків.

5. Беремо три шматочки, розминаємо його руками і формуємо прямокутник 12х8 см, товщиною 3-4 мм.

6. Випікаємо коржі на сухій сковороді по 3-4 хвилини, перевертаємо і печемо ще 1-2 хвилини, знімаємо з плити. Сковорідку витираємо насухо. Так випікаємо інші коржі.

7. Остиглі коржі обрізаємо по краях і вздовж на дві половинки. У підсумку виходить 24 брусочки однакового розміру.

Десерт без духовки: шоколадний торт на сковороді

8. Приготовимо крем, для цього плитку шоколаду подрібнити, розтопити на водяній бані.

9. Сметану змішуємо з цукровою пудрою, какао-порошком і додаємо потроху теплий шоколад, перемішуємо. Три столові ложки крему відокремлюємо для вирівнювання торта.

Десерт без духовки: шоколадний торт на сковороді

10. На тарілку ставимо прямокутну форму і укладаємо по бортику плівку. Збираємо торт, для цього укладаємо шарами коржі, покриваємо їх кремом. Останній шар вкриває кремом, застеляємо плівкою і відправляємо в холод на 5-6 годин.

Десерт без духовки: шоколадний торт на сковороді

11. Дістаємо торт, знімаємо форму, видаляємо плівку, промазуємо бортики кремом і посипаємо бісквітом, подрібненим в блендері. Подаємо до столу.

Десерт без духовки: шоколадний торт на сковороді

Rating
( No ratings yet )
Loading...