Декілька порад про те як вибрати правильний кавун

Літо. Починається сезон продажу баштанних культур. Всі ми, напевно, скучили по соковитим кавунам, але не можна забувати про можливість отруєння кавунами.

Кавуни люблять усі – і дорослі і діти. Охолоджена, соковита, солодка і освіжаюча ягода як ніколи припаде до смаку в спекотний літній день. Але не варто забувати про те, що в перший час є великий шанс отруєння кавунами, так як фермери не рідко нехтують правилами і часто зловживають всякими пестицидами і прискорювачами зростання.

По-перше, не купуйте кавуни в місцях вуличної торгівлі, особливо уздовж трас. Причина – ягода швидко вбирає важкі метали, які містяться в вихлопних газах авто. Крім цього, у торговців в таких місцях немає дозвільних документів, і їх продукцію ніхто не перевіряє.

По-друге, купуйте цілі кавуни. Пройдіть повз ягід з надрізами, тріщинами і пошкодженнями, так як в них можуть оселитися патогенні мікроорганізми. Саме вони можуть стати причиною харчового отруєння.

По-третє, не лінуйтеся ретельно промивати кавуни під проточною водою.

По-четверте, баштанні вибирати потрібно по величині, яку можна вжити, не залишаючи до наступного дня. Якщо половина кавуна все таки залишилася, то необхідно закрити харчовою плівкою і зберігати в холодильнику не більше 24 годин.

Якщо ви все ж відчули себе недобре, то негайно зверніться до лікаря. Інтоксикація частіше буває пов’язана з підвищеним вмістом нітратів в баштанних культурах.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...