Cирник королівський: перевірений рецепт

Ніжний, смачний та просто тане у роті, так це все про королівський сирник. Ніжна сирна маса добре поєднується з шоколадним пісочним тістом. Готується такий сирник дуже просто та досить швидко. Одразу після охолодження сирник можна нарізати і подавати до столу.

ІНГРЕДІЄНТИ

ТІСТО
  • Борошно пшеничне – 3 скл.
  • Масло вершкове – 300 г
  • Яєчний жовток – 3 шт.
  • Какао-порошок – 2 ст. л.
  • Цукор – 1 скл.
  • Ванільний цукор – 2 ст. л.
  • Розпушувач тіста – 2 ч. л.
СИРНА МАСА
  • Сир напівжирний – 1 кг
  • Масло вершкове – 200 г
  • Цукор – 2 скл. (регулюйте кількість цукру відповідно до свого смаку)
  • Ванільний пудинг – 80 г
  • Яєчний жовток – 4 шт.
  • Яєчний білок – 7 шт.

ПРИГОТУВАННЯ:

ТІСТО

Борошно змішуємо з розпушувачем та какао, просіюємо, додаємо цукор та ванільний цукор, вимішуємо. Додаємо тверде масло порізане кубиками, січемо ножем до утворення дрібної крихти. Додаємо  жовтки, замішуємо тісто.

Ділимо тісто на дві рівні частини, одну загортаємо харчовою плівкою, відправляємо в морозилку до затвердіння.

Другу розкачуємо та перекладаємо в форму (22х33), застелену пергаментом. Випікаємо 15 хвилин, при температурі 180 градусів.

СИРНА МАСА

Сир кілька разів перемелюємо на м’ясорубці.

Масло збиваємо з цукром та ванільним цукром до білої пухкої маси, по одному додаємо жовтки, весь час збиваємо. По ложці додаємо сир, добре збиваємо після кожної порції. Висипаємо і ще раз збиваємо.

Білки збиваємо окремо до стійкої піни, ,додаємо до сирної маси та обережно вимішуємо лопаткою. Викладаємо сирну масу на підпеченей корж.

Виймаємо тісто з морозилки і натираємо на грубій терці поверх сирної маси.

Ставимо сирник в духовку, розігріту до 180 градусів, випікаємо близько години. Залишаємо сирник в духовці до охолодження.

***Примітка. За бажанням до сирної маси можна додати сухофрукти.

Смачного!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...