Чим рецепт сочників моєї бабусі відрізняється від класичного

У селі, де колись жила бабуся, випічка з яблуками мала велику популярність. Наприклад, яблучний пиріг на столі стояв і у свята, і у будні. А ось сочники з сиром та яблуками житомирські господині готували для найдорожчих гостей. Такими були ми з братом, коли приїжджали до бабусі.

Необхідні продукти:

  • Борошно пшеничне – 400 г
  • Сир домашній – 200 г
  • Яйце – 4 шт.
  • Цукор – 100 г
  • Вершкове масло – 100 г
  • Розпушувач – 2 ч. л.
  • Сіль – 1 дрібка.
  • Яблуко – 2 шт.
  • Лимонний сік – 1 ст. л.

Покроковий процес приготування:

Звичайно, насамперед готуємо тісто. Для цього пересипте в глибоку ємність сир, 3 яйця, 100 г цукру та дрібку солі. Перетріть сир із сухими інгредієнтами товкачем.

Чим рецепт сочників моєї бабусі відрізняється від класичного

До готової однорідної маси перелийте розтоплене вершкове масло. Перемішайте. Далі борошно просійте з розпушувачем. Їхню суміш пересипте до сирної маси. Замішайте тісто.

Накрийте тарілкою в ємності, відправте його в холодильник на 30 хвилин. Тим часом, великі кислі яблука наріжте часточками (приблизно 8 шт. з кожного).

Чим рецепт сочників моєї бабусі відрізняється від класичного

Пересипте часточки в миску, полийте їх лимонним соком. Перемішайте. Тісто, що підійшло, розділіть навпіл. Кожну частину по черзі розкачайте в пласт близько 1 см завтовшки.

За допомогою чашки виріжте кола в діаметрі ширше, чим часточки яблук. На половину кола з тіста викладіть невелику кількість цукру. Поверх цукру поставте часточку яблука.

Чим рецепт сочників моєї бабусі відрізняється від класичного

Накрийте яблуко другою половинкою кола із тіста. Таким чином зробіть інші сочники. З цієї кількості інгредієнтів у мене вийшло 16 сочників.

Заготовки перемістіть на лист, вистелений пергаментом. Змастіть їх збитим яйцем, посипте цукром. Готуйте ласощі у розігрітій до 180 градусів духовці 20-30 хвилин.

Чим рецепт сочників моєї бабусі відрізняється від класичного

Сочники з сиром та яблуками за рецептом моєї бабусі завжди виходять повітряними та ніжними. Тісто м’яке, буквально тане, а начинка соковита, схожа на суфле. Яблука вибираю переважно кислі, щоб був контраст із солодким тістом. До того ж, коли не ліньки, очищаю їх від шкірки. Але погодьтеся, з нею сочники навіть симпатичніші!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...